Basın İlan Kurumu tarafından gazetelere verilen ve ‘icralik.com’ sitesinde yer alan ilanda Antep AVM ve 5 yıldızlı otel inşaatı haczedilirken, 86 milyon 871 bin 373 TL değer biçildi. Satış, 9 Mart 2012 tarihinde gerçekleşecek. İlk ihalede taşınmaza alıcı çıkmaması halinde ikinci satış 19 Mart 2012'de yapılacak. İlanda çalışmaların durduğu inşaatta sadece bekçi bulunduğu, otel inşaatında, 2 bodrum katının yanı sıra 5 çarşı katı (AVM katı) ve 23 otel katı olarak planlandığı belirtildi.

Kartal 1’inci İcra Dairesi ise, Maltepe’de bulunan bir işyerinde uygulanan haciz sonucu el konulan 1150 köpek oyuncağı, 693 köpek maması, 1 köpek mama standı, 71 köpek patiği, 1007 köpek boyunluğu, 29 kutu tasma, 12 leopar kedi minderi, 6 kedi taşıma kutusu, 1 koli papağan merdiveni, 42 tavşan evi, 61 köpek fırça ve tarağı ile 1 kuş evi satışa çıkarıldı. Bu taşınabilir mallar için 49bin 234 TL değer biçildi. Taşınabilir bu ürünler 8 Şubat’ta satışa çıkarılacak, enaz yüzde 60 oranında istekli olup olmadığına bakılacak. Bu rakamı veren çıkmadığı takdirde 13 Şubat’ta ikinci açık arttırma yapılacak.

"İHALELERE GİRMEK VATANDAŞLIK GÖREVİ"

İcrada satılan taşınır ve taşınmaz mallar ile ilgili ilanları yayınlayan 'icralik.com'un Yönetim Kurulu Başkanı Can Emrah Özoral, icra dairelerinin açık arttırmalarına girmenin ‘Vatandaşlık görevi’ olduğunu ve yükseltilen tutar kadar borçlunun borcunu ödemesine yardım ettiğini söyledi.

"İcradan alınan mal haram değildir” inancı olduğunu Diyanet İşleri Başkanlığı ile geçmişte yaptıkları görüşmede "Caizdir" fetvası çıkardıklarını anlatan Özoral, "Borçluya yardım etmenin en güzel ve en masrafsız yolu icra ihaleleridir" dedi. Özoral, şöyle devam etti: "İhaleyi alamazsanız bile herhangi bir zararınız yoktur. Ancak, yükselttiğiniz her 1 TL borçlunun borcunu ödemesine yardımcı olacaktır. Türkiye'de 'Ağlayanın malı gülene hayır etmez' düşüncesiyle icra ihalelerinden kimse mal almak istemez. Herkesin bu ihalelerden uzak durmasını fırsat bilenler icralık malları neredeyse yok fiyatına topluyor. Bu durumdan en büyük zararı ihalelerde rekabet olmadığı için mallarını değerinin çok altında bir fiyata satmak zorunda kalanlar görüyor. İcra ile satışa çıkarılan 100 bin TL’lik bir daire katılan olmayınca 40 bin TL’ye kadar düşen bedelle satılabiliyor. Ortalıkta bu kadar ihale mafyası olduysa sebebi bizleriz. Borçluları ağlatan, yalnız bırakan bizleriz."



DHA(İD)