Olay, geçen 1 Haziran'da saat 21.30 sıralarında, Hatay 100/1 sokak üzerinde meydana geldi. Dolaşmak için evinden çıkan emekli M.D.'nin arkasından yaklaşan genç bir erkek, kolundaki çantayı almaya çalıştı. Bu sırada ayakkabısının topuğunun kırılması üzerine yere düşen M.D., çantasına sarılarak gaspçıya vermedi. Ancak talihsiz kadını bırakmayan gaspçı, M.D.'yi yerde sürükledikten sonra çantasını alarak kaçtı. Yaralanan M.D. hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından harekete geçen polisin, çevredeki aramalarına rağmen saldırgan bulunamadı. M.D.'nin ve görgü tanıklarının verdiği bilgilerle eşkali belirlenen gaspçının yakalanması için çalışma başlatıldı. Polisin aramaları sırasında, gaspçının aldığı, M.D.'ye ait çanta, Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulundu.

Çantanın incelenmesiyle, gaspçının bir tek, M.D.'nin üzerine kullanılmayan şifresini yazdığı banka kartını aldığını saptandı. Kartın ait olduğu bankanın ATM'lerinde yapılan araştırmada, gaspçının şifre tuzağına düştüğü, üç kez yanlış girdiği için de kartı kaptırdığı tespit edildi.

Banka görevlileriyle bağlantıya geçildikten sonra da, kartla parayı çekmeye çalışan kişinin görüntüleri güvenlik kamerası kayıtlarından ortaya çıkartıldı.

AYNI AYAKKABI YAKALATTI

Gasp Büro Amirliği ekipleri, görüntülerdeki zanlının yüzündeki ve giysilerindeki tüm detayları tek tek tespit etti. Araştırmalarını buna göre Hatay ve Güzelyalı semtlerinde yoğunlaştıran polisler, zanlının gidebileceği düşünülerek, 14 Haziran'daki Göztepe Spor Kulubü'nün kuruluş yılı kutlamalarında bile görev alıp, araştırma yaptı. Bölgede gece gündüz özellikle de parklarda dolaşan polisler, Hatay Uğur Mumcu Parkı'nda gaspçıyla aynı spor ayakkabısını giymiş bir kişiyi fark etti. Takibe alınan kişinin olayı gerçekleştiren saldırgan olduğu belirlenince yakalandı.

Gözaltına alınan kişinin, kafeteryada garsonluk yapan, hırsızlık, uyuşturucu bulundurmak ve cinsel saldırı suçlarından poliste kaydı bulunan 28 yaşındaki Barış Gündoğdu olduğu ortaya çıktı. Sorgusunda suçunu itiraf eden ve paraya ihtiyacı olduğu için böyle bir şey yaptığını söyleyen Barış Gündoğdu, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



TY(İÖ/SS)