Olay, geçen yıl Aralık ayında, Alsancak 1434 Sokak 7 numaradaki apartmanın 5'inci katında meydana geldi. Gayrimenkul zengini olan ve tek başına yaşayan Güler Yılmazer'in kapısını çalan 2 kişi, "Yurt dışındaki oğlundan kargo var Güler teyze" diyerek kapıyı açtırdı. Yüzlerini atkı ve bere ile kapatan, ellerinde de eldiven olan gaspçılar, kendilerine direnmeye çalışan yaşlı kadını tartaklayıp etkisiz hale getirdi. Sonra da Yılmaz'ın ellerini, ayaklarını koli bandıyla bağlayıp, ağızını kapatarak iki altın bilezik, 1050 TL para ve inci kolyesini alarak kaçtı.

Olayın ardından araştırma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının da verdiği eşkal bilgileriyle kadının çevresindeki kişileri araştırmaya başladı. Ekipler, haftada bir gün Güler Yılmazer'in evine temizliğe gelen ve başka bir evde 100 yaşındaki annesine bakıcılık yapan T.K.'nın oğlu 24 yaşındaki E.K.'yı gözaltına aldı. Aynı zamanda yaşlı kadının şoförlüğünü de yaptığı bildirilen E.K., polisteki sorgusunda suçunu itiraf etti. E.K.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda önce 24 yaşındaki H.K., ardından da buluşma yerine çağırılan aynı yaştaki B.G. yakalandı. Gözaltına alınanlar, mahkemece tutuklandı.

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya, 'yağma' suçundan tutuklu yargılanan E.K., H.K. ve B.K. ile müşteki Güler Yılmazer ve tarafların avukatları katıldı. Üç sanık da böyle bir suç işledikleri için pişman olduklarını, Yılmazer'den özür dilediklerini, tahliyelerini istediklerini belirtti.

Sanıkların avukatları da mağdurenin zararını karşıladıklarını, posta yoluyla gönderdikleri parayı mağdurenin almadığını söyledi. Güler Yılmazer ise sanıklardan şikayetçi olduğunu, PTT vasıtasıyla para gönderildiğini ancak parayı alması halinde sanıkların daha az ceza alacağı için almadığını söyledi. Yılmazer, "Sanıkların etkin pişmanlıktan faydalanmalarını istemiyorum. Kendilerinden şikayetçiyim. Cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

Sanık avukatları da müvekkilerinin baştan beri etkin olarak pişman olduklarını belirttiklerini, bu nedenle indirim maddelerinin uygulanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanıkları önce 12'şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından da indirim maddelerini uygulayıp, 5'er yıl hapis cezası verip, tahliye etti.