Olay, Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'nde dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Ruhsatsız silah bulundurmak ve yaralama suçlarından poliste suç kaydı bulunan Sami Polatgil, gittiği kafe ve restoran bölümleri bulunan işyerinde alkollün etkisiyle garsonlarla tartıştı. Garsonların taşkınlık yaptığı gerekçesiyle dışarı çıkarttıkları Sami Polatgil, kısa süre sonra taksiye bindi ve önünden geçtiği işyerine tabancayla rastgele eteş etti. İşyerinde çalıştığı belirtilen Cafer Tuncer de Polatgil'in içinde bulunduğu taksiye doğru ateş etti. Polatgil'in tabancasından çıkan kurşunlardan biri işyeri bahçesinde bulunan part-time garsonluk yaptığı belirtilen Cem Büyücek'in karnının sağ tarafına isabet etti.

Taksiyle kaçmak isteyen şüpheli Sami Polatgil, yapılan ihbar üzerine sevk edilen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Önleyici Hizmetler şubelerinde görevli polisler tarafından yakalandı. Polatgil'in olayda kullandığı 7.65 çapındaki tabancasına el konuldu, Polatgil ile birlikte olay sırasında tabancayla ateş eden işyerinde gece bekçisi Cafer Tuncer de gözaltına alındı.

Karnından yaralanan Cem Büyücek de sevk edilen 112 ambulansı ile Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. Üzerinde iş kıyafeti olarak giydiği çizgi film kahramanı 'Süpermen'in tişörtü bulunan garson Cem Büyücek, tedavi altına alındı. Büyücek'in hayati tehlikesinin bulunduğu, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirilirken alkollü olan şüpheli Sami Polatgil polislere "Garsonlar bana küfür etti. Bu yüzden dışarı çıkıp bir taksiye bindim. Bir süre sonra işyerinin önünden geçerken tabancayla rastgele ateş ettim" dedi.



EK(EK/İD)