1 NUMARA GALİP ÖZTÜRK


Savcı Akkaş tarafından hazırlanan 377 sayfalık iddianamenin bir numaralı şüphelisi Metro Turizm’in sahibi işadamı Galip Öztürk oldu. Öztürk’ün iddianamede ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’ ile suçlandığı belirtildi. Metro Turizm Seyahat Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Kaya’nın da şüpheliler arasında olduğu iddianamede, 70 şüpheli yer alıyor. 51 ek delil klasörü bulunan iddianamenin kabulü ve reddi için İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 15 gün süresi bulunuyor.


HAKİM VE SAVCILARIN DOSYASI AYRILDI


Öte yandan soruşturma kapsamında Galip Öztürk’ün kurduğu iddia edilen çete ile bağlantılı olduğu belirtilen yaklaşık 10 hakim ve savcının dosyası ayrılarak Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) gönderildi. Hakim ve savcıların ‘iddia olunan suç örgütünün üyesi olmadığını’ ancak görevlerini kötüye kullandığını belirten savcılık, HSYK’dan gereğinin yapılmasını talep etti


GALİP ÖZTÜRK TUTUKLU


Soruşturma kapsamında Galip Öztürk ile Cengiz Kaya’nın da aralarında bulunduğu birçok isim gözaltına alınmıştı. 29 Şubat 2012 tarihinde savcı karşısına çıkan Öztürk ile Kaya tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.