Merkez Seyhan İlçesi'nin Yeşilyurt Mahallesi'nde bir sitede fuhuş yapıldığı ihbarını alan polis, geçen 11 Eylül'de adrese baskın düzenledi. Evde fuhuş yaptırdıkları iddia edilen Kadriye K., Merve Ş. ile erkeklerle cinsel ilişkiye girdiği ileri sürülen F.T., Ö.H., M.Ö. adlı kadınlar gözaltına alındı.

İfadelerinde, fuhuş iddiasını kabul etmeyen şüpheli kadınlar birbirlerini suçladı. Merve Ş., "Bana borcu vardı, paramı almak için gittim. Bu sırada evde erkekler vardı. Beni ilişkiye zorladı" dedi.

Kadriye K. ise, "Evde oturuyordum, kapı çaldı, açtım. Bir erkekle birlikte gelmişti, kalacak yeri olmadığını söyledi. Ben de kabul ettim. Ben fuhuşa aracılık yapmıyorum" diye kendini savundu.

Evde müşteri olarak bulunan M.A. da ifadesinde kadınlardan F.T. ile 80 lira karşılığında ilişkiye girip, parayı şüphelilerden Merve Ş.'ye ödediğini söyledi.

İfadelerinin ardından Kadriye K. ile Merve Ş. adliyeye sevk edilirken diğerleri serbest bırakıldı.

Nöbetçi 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanan Kadriye K. ile Merve Ş. hakkında 'bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek' suçundan 4'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde "Şüphelilerden Merve Ş.'nin fuhuş için müşteri bularak aracılık ettiği, diğer şüpheli Kadriye K.'nın ise fuhuşun yapıldığı evin sahibi olarak yer temin etmek suretiyle fuhuşa aracılık ettiği" öne sürüldü. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.