Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Bürosu ekipleri, 3 ay önce fuhuş yapmakla suçlanan bir kadını gözaltına aldı. Adı açıklanmayan kadın, "Bizimle uğraşacağınıza M.O.'ya bakın. O Gürcü ve Rus kadınları zorla pazarlıyor" diye ifade verdi. Bunun üzerine | | | | | | | soruşturma başlatan Ahlak Bürosu ekipleri, 'fuhuşa aracılık yapmak, yer temin etmek ve kadınlara zorla fuhuş yaptırmak' suçlarından çok sayıda suç kaydı bulunan M.O.'yu mahkeme kararıyla teknik takibe aldı. Ekiplerin 3 ay süren takibi sırasında M.O. ve adamlarının telefon görüşmelerini de dinleyen polis, 'Üşüdüm yorgan getir, yastık da olsun' şifresini kullanıldığını saptadı.



Teknik takibin sonunda Adana, Niğde, Gaziantep ve Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde 20 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda 4'ü yabancı uyruklu 13 kadın fuhuş çetesinin elinden kurtarıldı.



Çete lideri M.O. ile birlikte S.Y., C.K., Z.D., H.İ., S.Ö., A.A., İ.T., M.G., A.S., M.Ş.K., Y.Y., İ.K., M.D. ve şebekenin kadın elemanları J.T., K.D., S.D., L.S. yakalandı. Kadınlardan yabancı uyruklu olan J.T.'nin şebekenin yurt dışı bağlantısını sağladığı saptandı. Sık sık kendi ülkesine giden J.T.'nin orada tanıştığı kadınlara yaşlı ve çocuk bakıcılığı yaptıracağını söyleyip Türkiye'ye getirdiği ve fuhuş çetesini teslim ettiği ortaya çıktı.



Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında 200 lira ile 400 lira arasında değişen fiyatlara fuhuş yaptıklarını kabul eden 4'ü yabancı 13 kadın ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şebeke lideri M.O. ile birlikte gözaltına alınan 18 şüpheli ise zorla fuhuş yaptırmak, fuhuşa yer temin etmek ve aracılık yapmak çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.



Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 4'ü kadın 16 şüpheli tutuklandı, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.