Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada, bazı otel sahiplerinin yurt dışına çıkıp tanıştıkları kadınlara kendilerini işadamı olarak tanıtarak iş vaadiyle  vaadiyle kandırıp Samsun'a getirdikten sonra fuhuş batağına düşürdüklerini saptadı. Çete elemanlarının ağlarına düşürdükleri kadınları İlkadım İlçesi'nde ki 8 otel ve 9 evde erkeklere para karşılığı pazarladıkları belirlendi. Çeteyi 4 ay boyunca teknik ve fiziki tabibe alan polis, 4 gün önce söz konusu ev ve otelere eş zamanlı baskın düzenledi.

17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında otel sahibi ve çalışanlarınında içlerinde bulunduğu 17 kişi 'insan ticareti yapmak, cinsel istismar, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, fuhuşa teşvik etmek, fuhuşa aracılık etmek, fuhuş için yer temin etmek, fuhuşa sürüklenen kişilerin kazancından yararlanarak geçim temin etmek ve maddi menfaat sağlamak' iddialarıyla gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramada birisi ruhsatlı iki tabanca ve çok sayıda evrak ele geçti.

KAPILARDA KÖPEKLİ ÖNLEM

Otellerde, polis baskınlarına karşı gizli bölmeler ve fuhuş için kullanılan yan yana olan otelerde gizli geçişler ortaya çıkartıldı. Yine polis baskınlarından haberdar olmak amacıyla kamera ve zil sistemi de kurulduğu tesbit edildi. Oprasyon kapsamında fuhuş yaptırılan 31' i Türk vatandaşı, 13'ü yabancı uyruklu olmak üzere 44 kadın ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Alınan ifadeler sırasında, ete elemanlarının evlerde zorla fuhuş yaptırdıkları kadınların kaçmamaları için kapıları üzerlerine kilitledikleri ayrıca kapılara köpek bağladıkları öne sürüldü.

İfadeleri alınan 13 yabancı uyruklu kadın sınır dışı edilirken, diğer kadınlar serbest bırakıldı.  

Birisi kadın 17 şüpheli ise, tutuklanmaları istemiyle bugün nöbetçi mahkemeye sevk edildi.



HÇ(İS/COŞ)