FSM'DE DÜN 1, BUGÜN GECE 10 İŞÇİ ÇALIŞTI

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün (FSM) ve Haliç Köprüsü'ndeki bakım onarım çalışmaları 2. gecesinde devam ediyor. FSM Köprüsü Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte iki şeritte çalışmalar sürerken, Haliç Köprüsü yan yolda çalışmalar devam ediyor. FSM'de asfalt kırma ve hafriyat işlemleri gece boyunca devam ederken, Haliç Köprüsü'nde ise sökülen asfaltın çelikle arasında kullanılan izalasyon malzemesinin sökümü yapılıyor. Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Karaman'ın 90 gün sürmesini öngördüklerini belirttiği çalışmalar boyunca köprülerin çelik tabliyesinin, çinko galvanizlemesi, izolasyon sistemlerinin uygulanması ve mastik asfalt yapım çalışmaları yapılacak.

DÜN 1, BUGÜN 10 İŞÇİ

FSM Köprüsü Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişte süren çalışmalarda dün gece saatlerinde bir işçi ve iş makinası ile gece boyunca asfalt kırma işlemi gerçekleştirilmişti. Ancak bu gece çalışmalarına dört asfalt kırma makinası ve 4 hafriyat kamyonu ile devam edildi. 10 işçinin çalıştığı köprüde, çalışmalar devam ederken, saat 01.00 sıralarında trafiğin açıldığı gözlemlendi.

Ayrıca FSM'de karşı yönden ek şerit uygulamasına başlanarak, bir şerit Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası geçişi için ayrıldı.

HALİÇ KÖPRÜSÜNDE 50 İŞÇİ

Haliç Köprüsü'nde ise iki gün önce sabah 05.00'da başlayan çalışmalara dün gece ara verilmişti. Bu gece ise çalışmalar hızlandırılırken, yaklaşık 50 işçi, 4 iş makinası ve 10 kamyonun çalıştığı belirtildi. Çalışmalar kapsamında gündüz saatlerinde kırılan asfalt kepçelerle kamyonlara yüklenerek götürülüyor. Ayrıca işçiler sökülen asfalt ve çelik arasında kalan izolasyonu (yalıtım malzemeleri) büyük spatulalar yardımıyla söküyor. Öte yandan Haliç Köprüsü'nde saat 01.00 sıralarında trafik yoğunluğunun azaldığı görüldü.

İY, ÇK (ET)