Fransa başta olmak üzere İtalya, İspanya ve Yunanistan'da hızla yayılmaya başlayan, bir jet skiye bağlanan hortum ve motordan alınan güçle elde edilen tazyikli suyla çalışan flyboard'ın mucidi, jet ski dünya şampiyonu 35 yaşındaki Fransız uçak mühendisi Frankie R. Zapata, Bodrum Su Sporları ve Cankurtarma Derneği Başkanı Arif Yılmaz ve PRM Turizm Yönetim Danışmanlığı ve Dış Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Yener'in davetlisi olarak Bodrum'a geldi. Zapata bugün Kumbahçe Plajı'nda yaklaşık 45 dakika süren flyboard gösterisi yaptı. 10 metre yükseldikten sonra yunuslar gibi hızla suya dalıp çıkan, havada taklalar atan Zapata'nın gösterisini tatilciler ve turistler hayranlıkla izledi. Gösteri sonunda şampiyon alkış yağmuruna tutuldu.

'YUNUSLAR VE KUŞLAR KADAR ÖZGÜRSÜNÜZ'

Nefes kesen gösterinin ardından açıklama yapan Frankie R. Zapata, 2010-11 yıllarında üzerinde çalıştığı, jet skiye bağlanan ve motordan alınan güçle tazyikli su sağlanarak yapılan flyboard için 10-15 dakikalık bir eğitimin yeterli olduğunu söyledi. Zapata, "Gördüğünüz gibi bu sporun bir tehlikesi olmadığı gibi su yüzeyinde yürüme, yunuslar gibi dalma ve kuşlar gibi uçma özgürlüğünü, yani üç muazzam keyfi bir arada yaşayabiliyorsunuz. Haziran ayı başında tüm Avrupa ile birlikte piyasa sürdüğümüz bu spor aletine ilgi gerçekten büyük oldu" dedi.

PRM Turizm Yönetim Danışmanlığı ve Dış Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Yener, geçen ocak ayında üretilen ve herhangi bir jet skiye bağlanarak kullanılan flyboard’un Avrupa ülkeleri ile aynı zamanda Türkiye’de de satışa sunulduğunu ve su sporları merkezlerinde kullanılmaya başlandığını belirtti. Yener, "10 metreye kadar yükselmeyi sağlayan, tamamen su tazyiği ile çalışan bu aletin hiçbir tehlikesi de bulunmamaktadır. Dünyada ilk kez bu yıl kullanılmaya başlandı ve kısa zamanda salgın haline geldi. Sadece birkaç dakika su altında yunus gibi yüzmeye ve süperman gibi yerçekimine karşı koymaya meraklılar ve adrenalin tutkunları için ideal bir spor" diye konuştu.

TURİZME YENİ BİR HEYECAN GETİRDİ

Bodrum Su Sporları ve Cankurtarma Derneği Başkanı Arif Yılmaz da, turizmi çeşitlendirmek adına denizde yapılan su sporlarına bir yenisinin daha eklendiğini söyledi. Su sporlarının artık turizm ile iç içe geçtiğini kaydeden Yılmaz, "Herhangi birini diğerinden ayırmak mümkün değil. Flyboard, eğlencenin yanı sıra zeka ve vücudun koordinasyonunu sağlaması açısından da önemli bir spor dalı. Almanya'da şu anda yarışmaları yapılıyor. Kısa zamanda ülkemiz sahillerinde hızla yayılacağına inanıyorum. İleride biz de yarışmalarını düzenleyebiliriz" dedi.

Zapata'nın yarın İstanbul Kilyos'taki Solar Beach'te saat 10.00-12.00 saatleri arasında iki gösteri yapacağı belirtildi. Flyboard'un Türkiye'de satış fiyatının 5 bin 500 euro, su sporlarında kiralama ücretinin ise 15-25 euro arasında değiştiği belirtildi.



YA(İÖ/CK)