İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla Taksim'deki Fransa Başkonsolosluğu önünde toplandı. "Soykırım yapmadık vatan savunduk", "Lozan fatihi Doğu Perinçek", "Soykırım yalanın çiğneyeceğiz" şeklinde slogan atan grup adına basın açıklamasını İl Başkanı Osman Bilge Kuruca yaptı. Fransa Senatosu'nun aldığı kararın Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne açık bir saldırı olduğunu belirten Kuruca, Fransa Senatosu 'Ermen soykırımı bir yalandır' demeyi yasakladı. Senato bu kararıyla Fransız emperyalizminin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir" dedi.


"BU YASAĞI FRANSA'DA ÇİĞNEYECEĞİZ"


"Fransa'nın kararı ile Türkiye ye 'ABD'nin hazırladığı, Türkiye'yi bölecek bir isyanı bastıramazsın. Vatanını savunamazsın. Vatanını savunursan soykırım yapmış olursun. ABD ve Batı ordularının asker müdahale hakkı doğar' mesajı verilmek istenmiştir" diyen Kuruca'nın açıklaması şöyle devam etti:

"Fransa Senatosu'nun kararı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne açık bir saldırıdır. AKP hükümeti Fransa'nın aldığı bu karardan sorumludur. Tepki gösteriyor görünüp halkın gözünü boyaması AKP'yi sorumluluktan kurtaramaz. AKP iktidarı Ermeni soykırımı yalanına karşı yurtseverlerin başlattığı mücadeleyi, yıktıkları Atatürk Cumhuriyeti'nin bir hukuku olarak görmüştür. Bunun içindir ki, ABD ve Avrupa'dan yükselen Ermeni soykırımı suçlamalarını gizli bir memnuniyetle karşılamışlar, bu saldırıların zeminini hazırlamışlardır. Fransız emperyalizmini bir kere daha yenilgiye uğratacağız. Türk halkı ve İşçi Partisi olarak bu yasağı Fransa'da tekrar tekrar çiğneyerek uygulanamaz hale getireceğiz"


KÖPEKLİ PROTESTO


Açılamanın ardından İşçi Partililer, İstiklal Caddesi'nde sloganlar atarak partinin il başkanlığı binasına kadar yürüdü. Eylem sırasında Fransa Konsolosluğu önünde çevik kuvvet yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Eylem sırasında çevik kuvvet konsolosluk önünde etten duvar oluşturdu. Bu arada bir vatandaş da gözlük taktığı köpeğini konsolosluk önüne getirerek Fransız Senatosu'nun aldığı kararı protesto etti.


(BB)