Türkiye’den Avrupa ve Asya dahil yaklaşık 90 ülkeye ihraç edilecek olan Ford Transit ürün ailesinin yeni aracı Tourneo Custom konseptinin, stil, işlevsellik ve konfor isteyen müşterilere  hitap eden yepyeni bir görünüme sahip olduğu belirtildi. Hem lüks, hem de konforu beraber isteyen müşteriler tarafından tercih edilmesi beklenen Tourneo Custom konsepti Ford Otosan’ın Gölcük ilçesinde kurulu Kocaeli Fabrikası’nda yapılan büyük değişimle üretilmeye başlandı. Ford Transit ailesinin yeni aracı Tourneo Custom konsepti, ticari araç segmentinde ilk kez SYNC, Acil Durum Desteği, Arka Görüş Kamerası ve Şeritten Ayrılma Uyarısı gibi özelliklere de sahip.

Yine Cenevre Otomobil Fuarı’nda Tourneo Custom konsepti ile minibüs versiyonu tanıtılan Ford’un yeni nesil orta ticari araçlarının en yenisi Transit Custom, da aynı gün banttan inecek.  Ford’un 2014'e kadar bütün ticari araç ailesini yenileme hedefinde önemli bir adım oluşturduğu belirtilen Transit Custom, Kısa ve Orta Şasi Van, Kombi ve Kombi Van versiyonları ile iş sahiplerinin şık tasarımlı, sürücü odaklı kullanıma sahip, sınıf lideri fonksiyonellik sunan mükemmel bir iş ortağı olarak tanımlanıyor.

Ford Otosan tarafından geliştirilen ve Gölcük’te üretilen Transit Custom'un müşterileriin beklentileri doğrultusunda geliştirildiği, sahip olduğu teknolojik özelliklerle sınıfının çıtasını yükseltmeyi sürdürdüğü belirtiliyor.  Kombi ve Kombi Van versiyonları ile hem yük hem de personel taşıması yapan kullanıcıların beklentilerini karşılayacağı belirtilen Yeni Ford Transit Custom, Van versiyonunun fonksiyonelliğiyle de profesyonellerin ihtiyaç duydukları verimli yük taşıma özelliklerine sahip olacak. Transit Custom ilk etapta kısa şasi olarak 4.97 metre ve orta şasi olarak da 5.34 metre uzunluğunda versiyonlar ile sunulacak. Böylece müşteriler kendilerine en uygun yük alanını seçebiliyor olacaklar.

Ford Otosan Gölcük Fabrikası'nda 23 Temmuz saat 11.00'de gerçekleştirilecek olan törenle ilgili hazırlıklar da devam etiyor.



MB(MB/AAA)