Ford Cargo Sanat Atölyesi'nin düzenlediği, "Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eser sahipleri, Gölcük'te düzenlenen törenle ödüllendirildi. Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de katıldı. Burada otomotiv sektörünün 2012 yılı ile ilgili kısa bir değerlendirmesini yapan Yenigün, Ford Otosan'ın bu yıl için belirlediği hedeflere hemen hemen ulaşıldığını söyledi.

Yenigün, "Otomotivi genel olarak değerlendirirsek binek, ticari ve ağır vasıta kamyon olarak yılın ilk başında söylediğimiz gibi toplamdaki endüstri rakamları ne olursa olsun biz Ford Otosan olarak, 10 yıllık birinciliğimizi devam ettirecektik" diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Yılın bitimine 1 ay kaldı hemen hemen hedefimize ulaştık diyebiliriz. Endüstri ekonomiyle bağlantılı olarak ilerledi. Geçen sene gibi yüksek sayılar yok. 800-815 bin civarında bir endüstri sonuçlanacak kamyon da dahil. Hemen hemen her segmentte yarışmanın çok artarak gelişiyor olması yeni markalar yeni ürünler girmekle birlikte bu büyük yarışma yoğun bir şekilde devam ediyor. Sonunda Ford Otosan olarak, biz 11 yıllık birincilliğimizi piyasaya sunduğumuz yeni ürünlerle kamyon da dahil hem market birinciliği, piyasa birinciliği ile birlikte müşterilerimize yine en iyi marka algımızı da pekiştirmiş olacağız."

Foto muhabiri ve belgeselci Coşkun Aral'ın danışmanlığında profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşan juri üyelerinin yaratıcılık ve teknik açıdan yaptığı 4 aşamadan oluşan değerlendirme sonucunda Adapazarı'ndan İhsan Korkut birinciliğe layık bulunurken, yarışmada ikinci İstanbullu Emre Soytürk, üçüncü ise Kayserili Ahmet Peşkersoy oldu. Vanlı Ruşen Murat Takva mansiyon, İstanbullu Emirhan Karamuk ise Ford Cargo Özel Ödülü'nü almaya hak kazandı. Törende dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.



EA(MB/AK)