Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü tarafından, saat 18.00'de yapılan fırtına uyarısı üzerine yetkileler alarma geçti. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı yetkilileri, kaptanlara denize açılmamaları ve korunabilecekleri limanlara gitmeleri konusunda telsizle uyarıda bulundu. Belediye ve AYDEM yetkilileri ilçe kaymakamlığı tarafından duyarlı olmaları için bilgilendirildi. Kaptanlar, teknelerini Marmaris Limanı'ndan alarak Keçi Adası'nda bulunan korunaklı koya çekti. Marmaris, Armutalan, İçmeler ve Beldibi beldesinde sahile yakın olan işyerlerinin sahipleri, dükkanlarından ayrılmadı, fırtınaya karşı önlem almaya çalıştı.

HIZI 90 KİLOMETREYİ AŞTI

Saat 20.00 sıralarında başlayan fırtına kısa sürede hızını 90 kilometreye kadar çıkardı. Kemal Elgin Bulvarı ve Siteler Mevkii sahilinde bulunan onlarca ağaç yıkıldı, 27 tane iş yerinin camları kırıldı. Dükkanların önünde sahiplerince işyerlerine sabitlenmesine rağmen, önlemler fırtınada yetersiz kaldı ve sandalye ile masalar denize uçtu. İçmeler Beldesi Azmak Deresi'nde bağlı 6 metre boyunda 2, Marmaris'te 3 tane olmak üzere toplam beş balıkçı teknesi battı. Armutalan Beldesi Sinan Mahallesi 407 sokak üzerinde bir otomobilin üzerine ağaç devrildi, inşaat halindeki binaların çevresinde bulunan malzemeler uçtu. Armutalan, İçmeler ve Marmaris'te 4 apartmanın saç çatısı uçtu. Kopan elektrik telleri de ilçede aralıklı elektrik kesintilerinin yaşanmasına neden oldu.

CARETTA CARETTA KARAYA VURDU

Caretta Caretta cinsi Deniz Kaplumbağası şiddetli fırtına nedeniyle Marmaris sahiline ölü olarak vurdu. Kafeteryasını fırtınadan korumak için bekleyen Serdar Osmanoğlu tarafından bulunan Deniz Kaplumbağası çağrılan belediye ekipleri tarafından alındı.

AJANS MUHABİRİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

İhlas Haber Ajansı Muhabiri Behzat Gezer, Yat Limanı'nda motosikleti ile bürosuna dönerken üzerine gelen dev dalgalar nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yere savrulan Gezer'in motosikletini dalgalar denize sürüklerken, kendisini denize düşmekten meslektaşları kurtardı.

MADDİ HASARLI KAZALARA NEDEN OLDU

Marmaris- Muğla 6'incı ve Marmaris Turunç Karayolu'nda 2'inci kilometreleri'nde heyelanlar meydana geldi. Karayoluna düşen büyük kaya parçaları yüzünden bir saat yol trafiğe kapalı kaldı. Marmaris İlçesi Armutalan, İçmeler ve Beldibi Beldesi'nde 11 adet maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Karayolları ekipleri kapanan yolu temizleyerek trafiği açtı. Jandarma ve polis sürücüleri dikkatli gitmeleri konusunda uyarıda bulundu.

AG(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)