Bu hafta içinde Kars'tan ayrılması beklenen Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak için Vali Ahmet Kara dün akşam öğretmenevinde bir akşam yemeği verdi. Yemeğe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, Vali Yardımcıları, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve bazı daire amirleri katıldı.

Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik döneminde 11 kez görevden alınarak rekora imza atan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, son olarak atandığı Kars'ta son Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaptığını belirtti. Kars’ı ve Karslıları çok sevdiğini bu nedenle kendisini Kars ve Erzurum karması bir insan olarak tanımlayan Budak, yemekte yaptığı veda konuşmasında şunları söyledi:

“1984-1989 yılları arasında da Kars Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptım. Aradan yıllar geçtikten sonra tekrar kader Kars’ta buluşmayı nasip etti. Hayatımda Kars’ın çok önemli bir yeri var. Hizmet hayatım boyunca ilk görevim Kars Ardahan Lisesi Müdürlüğü görevi olmuştu. İlk Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Kars'ta başladım. Şu an itibariyle de son Milli Eğitim Müdürlüğüm de yine Kars'ta olacak. Yaşamımın çok önemli bir kesiti Kars’ta geçti. Kars’ın kültürünü ve insanlarını çok yakından tanıdım. Erzurum ve Kars’ın karması bir insan olduğumu ifade etmek istiyorum. Gelirken asla bir üzüntüye kapılmadım ama giderken, hüzünlü ayrılıyorum. Uzun bir süre daha çalışmayı arzu ederdim ama nasip bu kadarmış. Devlet hayatında insanın kalması gitmesi kendi isteğinde olan bir olay değildir. Çalıştığım sürece sayın valimi çok yakından tanıdım, kendisinden son derece istifade ettim. Yine vali yardımcılarımız, belediye başkanımızı ve bütün kurum amirlerimizi yakından tanıma fırsatı buldum. Biraz daha fazla çalışabilseydim mutlu olurdum ama huzurlu ayrılıyorum."

VALİ: FEVZİ BEY'İ ÇOK SEVDİM

Vali Ahmet Kara da çok sevilen Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak için burada bir araya geldiklerini söyleyerek, "Çok sevdik derken, ben mesai arkadaşlarımın böyle kolay olmasını, mevzuat bilgisiyle, çalışkanlığıyla, işini sonuçlandırmakla ünlü olan arkadaşlarımı seviyorum. O nedenle Fevzi Bey'i de çok sevdim. Geç tanıştık ama burada sevdik ve aramızdan ayrılıyor. Kendisine hakikaten aramızda bulunduğu süre içerisinde son derece istifade ettik. Bu nedenle kendisine minnettarım. Biz Fevzi beyle, siz Fevzi beyle, yine Fevzi bey de sizinle, bizim ile karşılaştığımız zaman yüzümüz kesinlikle kızarmayacaktır. En bahtiyarlık duyduğum konu budur. Hayatta çalıştığınız mesai arkadaşlarınızla daha sonra karşılaştığınızda yüzünüz kızarmıyorsa, çok güzel anılarınız var demektir" diye konuştu.