Yazar Emrah Serbes, ihraç edilen Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Beliz Güçbilmez'e "Hocam herkes atıldı mı yani, bu kadar okudunuz tamam mı dediler, kapatıyoruz mu bölümü" diye sordu. Güçbilmez ise "Evet öyle görünüyor. Dükkanı kapattık. Patron çıldırdı" diye yanıtladı.

Dün gece yayınlanan KHK ile 115’i Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nden Türkiye’nin en köklü üniversitelerinde görev yapan tam 330 akademisyen meslekten ihraç edildi.

En fazla ihraç Ankara Üniversitesi’nden geldi. Üniversitesi toplamda 34 ‘barış akademisyeni’ atıldı.

OHAL kapsamında çıkarılan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen akademisyenler arasında yer alan Alternatif Medya Derneği Başkanı, Bilgisayar Mühendisleri Odası Kurucu Başkanı ve Ankara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Funda Başaran, Araş. Gör. Dr. Aylin Aydoğan ve Prof. Dr. Mine Gencel Bek, açıklama yaptı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden ihraç edilen 16 akademisyenden biri olan Başaran, ihraçların üniversiteler adına büyük bir utanç olduğunu söylerken bilim üretmenin iktidarın KHK’leri ile sınırlanamayacağını vurguladı.

"BİZİM BİLGİ ÜRETMEMİZ İÇİN BOŞALAN DUVARLARA İHTİYACIMIZ YOK"

KHK ile barış isteyen son akademisyenlerin de ihraç edildiğini belirten Başaran şunları söyledi:

Bu Türkiye üniversiteleri ve Ankara Üniversitesi açısından büyük bir utançtır. Ankara Üniversitesi bugün sadece barış istediği için kalan son öğretim üyelerini de Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç etmiş oldu. Ankara Üniversitesi’nde özellikle imzacıların yoğun olduğu Siyasal Bilgiler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi artık dört duvardan ibarettir. Üniversite ve fakülte vasıflarını yitirmiştir. Ancak bizim bilgi üretmemiz için içi boşalan duvarlara ihtiyacımız yok. Biz öğrencilerimizle yine bir araya geliriz. Bilgi üretmeye ve ürettiğimiz bilgiyle dünyayı değiştirmeye devam edeceğiz. O yüzden KHK’leri bize vız gelir.

"GERİ DÖNECEĞİZ VE HESAP SORACAĞIZ"

İhraç edilen akademisyenlerden Ankara Üniversitesi’nde görevli Araş. Gör. Dr. Aylin Aydoğan da geri döneceklerini belirterek “Sadece geri döneceğiz demiyoruz. Geri döneceğiz ve hesap soracağız diyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden son KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Mine Gencel Bek de sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Bek şu tweetleri attı:

Siz beni KHK ile atamazsınız, ben zaten çıktım #hayır

Yalnız gerçekten arkadaşlarının atılmasındansa atılmak daha iyiymiş.

Kalanlar kendilerine Frankfurt Okulu'yuz demeye devam edecek mi? Ha @ilefsocial İLEF İletişim Fakültesi, alo?

"DÜKKANI KAPATTIK, PATRON ÇILDIRDI"

Yazar Emrah Serbes de ihraç edilen  Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Beliz Güçbilmez ile arasında geçen Whatsaap mesajlarını twitter hesabından paylaştı. 

Serbes, Güçbilmez'e "Hocam herkes atıldı mı yani, bu kadar okudunuz tamam mı dediler, kapatıyoruz mu bölümü" diye sordu. Güçbilmez ise "Evet öyle görünüyor. Dükkanı kapattık. Patron çıldırdı" diye yanıtladı.

[Haber görseli]

İhraç edilen diğer akademisyenlerden bazılarının mesajları şöyle:
 

Yrd. Doç. Dr. Jale Özata – Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi 

[Haber görseli]
 

Arş. Gör. Emre Tansu Keten – Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi

[Haber görseli]

Arş. Gör. Can Irmak Özinanır – Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi

[Haber görseli]

(Cumhuriyet)