Sıcak bahar havasının hakim olduğu Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde turistler gün boyu sahilde güneşlenip, denizin keyfini çıkarıyor. Hava sıcaklığının 22, deniz suyu sıcaklığının 17 derece ölçüldüğü ilçede tatilciler ve turistler, Avrupa'nın en iyi plajı seçilen Ölüdeniz Beldesi'ndeki Belcekız Plajı'nın yolunu tutuyor. İlçede özellikle Polonya ve İzlanda başta olmak üzere soğuk iklime sahip ülkelerden gelen turistler, sahilde güneşlenip yüzüyor.

Avrupa Birliği Gençlik ve Demokrasi Projesi kapsamında Polonya ve İzlanda'dan ilçeye gelen 25 kişilik grup, sıcak havayı fırsat bilerek Belcekız ve Çalış plajlarında denize girdi. Ülkelerinde soğuk ve karlı hava halen etkisini gösterirken, Fethiye’de güneşli ve sıcak havayı gören gençler, denizin tadını çakardı. Bazı grup üyeleri deniz keyfine hazırlıksız yakalansa da mayo ve bikinilerinin olmaması onları durdurmadı. Kol kola girerek kendilerini Akdeniz’in serin sularına atan gençler, uzun süre çıkmadı. Şakalaşıp oynayan öğrenciler, denizden çıktıktan sonra güneşlenerek kurumayı bekledi.

Proje kapsamında Fethiye’ye gelen Polonyalı Desi Minczew, ülkesinde hava sıcaklığının 5-6 derece ölçüldüğünü belirtti. Polonya’da soğuk ve karlı havanın etkili olduğunu söyleyen Minczew, "Fethiye harika bir yer. Bu kadar sıcak bir havayla karşılaşacağımızı bilmiyordum. Ülkemize kıyısı bulunan Baltık Denizi ancak yaz aylarında bu kadar sıcak oluyor. Deniz suyu da çok iyi, ama biraz tuzlu. Yine de burada deniz ve güneşin keyfi doyasıya yaşanabilir" diye konuştu.



ET(HA/İD)