Sosyal paylaşım siteleri son günlerde Fethiye'de oturan Recep Mendos'un seslendirdiği 'Ford Minibüsüm' türküsüyle sallanıyor. Hemşehrisi Mustafa Tosun'un 1971 yılında bestelediği türküyü piknik yerinde söyleyen Mendos'un görüntüleri, arkadaşları tarafından kamerayla çekildi. Daha sonra sosyal paylaşım sitelerine gönderilen görüntüler, kısa sürede izlenme rekorları kırdı. Sanal alemi sallayan türkü, Fethiye'de yerel radyolarda yoğun istek almaya başladı.

FETHİYE'NİN ÇİÇEK ABBAS'I

Türkü ayrıca içersindeki diyaloglar ve şarkı sözleriyle yönetmenliğini Sinan Çetin'in yaptığı 1982 yapımlı 'Çiçek Abbas' filmini akıllara getiriyor. Recep Mendos kısa sürede Fethiye'nin tanınmış simalarından biri olurken, yolda onu görenler 'Çiçek Abbas' diye seslenmeye başladı.

TÜRKÜ MİNİBÜSÜN ARIZASINI ANLATIYOR

Türkünün 1969 model bir minibüs için yazıldığını anlatan Recep Mendos, gördüğü ilgi karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi. Türkünün yazarı Mustafa Tosun'a teşekkür eden Mendos, "Mustafa ağabeyim bu türküyü, kendi 'kırmızı minibüsü' için yazmış. Ben de bu minibüsle yolculuk yaptım. Alındığı yıllarda çok sevdiği minibüs daha sonra 'su kaynatıp' arıza çıkarır olmuş. O da tüm bu dertlerin arasında aşık olunca bu türküyü yazmış. Benim ağzımdan da yayıldı. İlgiyi görünce çok şaşırdım" dedi.


--- KUTU ---


TÜRKÜNÜN SÖZLERİ


Ford minibüsüm çalıştı, sibopları alıştı

Geri vitese atınca, şanzımanı karıştı

Yandım imanım imanım, egzoz dumanım

Radyatör su kaynattı, sibopları oynattı

2-3 takla attı, şarampole yan yattı

Yandım imanım imanım, egzoz dumanım

Ford minibüsüm tekledi, Karabel'i çekmedi

Ağustos sıcaklığında, Çökekli kızları bekledi

Yandım imanım imanım, egzoz dumanım

Ford minibüsüm kırmızı, bayırda gördüm kızı

Sol yanakta üç ben var, sandım seher yıldızı

Ford minibüsüm çalıştı, toz dumana karıştı

Kavaklı'dan aşağı, Mercedes'le yarıştı.