Van’da evlenen Gürgin Yaran ile anne Gül Yaran’ın ilk çocukları Doğukan Yaran’ın hayatı, geçen ağustos ayındaki Şeker Bayramı’nda yaşanan kazanın ardından kabusa döndü. Sokakta evlerinin önünde oynayan Doğukan Yaran, amcası Ramazan Yaran’ın, geri manevra yaptığı otomobilin altında kalarak ağır yaralandı. Kafatası parçalanan Doğukan, kaldırıldığı Van Devlet Hastanesi’nde, yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Minik Doğukan, doktorların çabasıyla hayata tutundu. Kulak arkasından alınan parçalarla da kafatasındaki parçalanmış bölge kapatıldı.

Hayata tututan Doğukan için, acı günler de başlamış oldu. Doğukan’ın kaza sırasında kafatasındaki ve yüzündeki yaralanmadan dolayı gözlerindeki sinirler de büyük zarar gördü. Bir gözü görme yeteneğini kaybeden Doğukan’ın, sinirleri de zarar görünce göz kapağı sol gözünü tamamen kapattı. Van’daki müdahalenin ardından Doğukan Yaran, ailesi tarafından daha iyi tedavi olacağı umuduyla İstanbul’a götürüldü. İstanbul’da da iki kez ameliyat olan Doğukan’ın iyileşmesi bir yana, onarılamayan göz kapağındaki sinirlerin de her geçen gün işlevini yitirerek çalışmaz hale geldiği belirlendi. Sinirlerin kullanılamaması nedeniyle tıkanan gözyaşı kanalları ise, gözyaşının burnundan akması için bu bölgeye bağlandı. Doğukan sağlığına kavuşamazken, kaza sırasında göz içerisinde kalan tozlar da iltihaba neden oldu. Bu iltihaplar, yüzünün çeşitli bölgelerinde oluşan yaralarla dışarıya çıkmaya başladı.

BÜYÜK DEPREMDEN MUCİZE KURTULUŞ

İstanbul’un da kendilerine umut olmaması üzerine Doğukan Yaran, anne ve babasıyla birlikte tekrar Van’daki evlerine döndü. Tedavisine burada devam edilmesi planlanan minik Doğukan, bu kez geçen kasım ayında büyük Van depremini yaşadı. Yıkılan evlerinden mucize eseri hafif sıyrıklarla kurtarıldı. Doğukan ve ailesi, geride yıkık evlerini bırakarak İzmir’in Karabağlar ilçesindeki yakınlarının yanlarına taşındı. Doğukan Yaran, ailesi tarafından İzmir’de de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Hastanedeki kontrollerde, gözdeki görme yeteneğinin, göz kapağındaki sinirlerin görevini yapmasının sağlanması durumunda tedaviyle iyileşebileceği saptandı. Büyük sevinç yaşayan aile, umutla sürekli  ertelenen tedavilerin biran önce başlamasını beklemeye başladı.

ANNENİN FERYADI UMUT OLDU

Oğlu için çırpınan anne Gül Yaran’ın, "Oğlum ağlayamıyor, bir gözündeki yaşlar, burnundan akıyor. Sinirleri her geçen gün işlevini yitiriyor. Bunların tamamen yok olmaması için de biran önce tedaviye başlanması gerekiyor ama sürekli bu erteleniyor. Oğlumun sağlığına kavuşması için yardım bekliyorum" feryadı, habelere konu olunca minik Doğukan için de umut ışığı yandı.

İstanbul’da bulunan Dünya Göz Hastanesi, Doğukan’ın ailesine ulaşarak onlara sahip çıktı. Hastanedeki tedavi sürecinin ardından ameliyat edilen Minik Doğukan’ın hiç açılmayan göz kapağı, göz bebeği ortaya çıkacak kadar açılmaya başladı. Önümüzdeki günlerde de aynı hastanede kontrolleri ve tedavisine devam edilecek olan Doğukan, artık dünyaya gülen gözlerle bakmaya başladı. Kucağına aldığı oğluyla mutluluk pozu veren anne Gül Yaran ise, "Hayalim gerçekleşti. Oğlum artık gözünü kullanabiliyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak tedaviyle görme yeteneğinin de artacağına inanıyorum. Sesimize kulak verenlere minnet borçluyum" dedi.



TT(İÖ/COŞ)