Merkez Palandöken İlçesi'nin Yenişehir semtinde bulunan Sporyum halı sahada yapılan futbol maçında İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Türkiye Futbol Federasyonunu temsilen eski milli Futbolcu Müjdat Yetkiner, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fatih Çintımar ile birlikte şube müdürleri forma giydi. Çocukların oluşturduğu Polis Gücü takımında kaptanlığı Emniyet Müdürü Yıldız, yöneticilerden oluşan 'Şöhretler Karması'nda ise kaptanlığı deneyimli futbolcu Müjdat Yetkiner yaptı. Karşılaşmada baştan sona üstün bir futbol sergileyen çocuklar, şöhretler karmasını 4-2 mağlup etti.

PROJE TÜRKİYE'YE YAYILMALI

Çocuklara karşı mücadele eden eski milli futbolcu Müjdat Yetkiner, 10 yıl sonra top oynadığını belirterek, maç sırasında çocukluk günlerini hatırladığını ve duygulu anlar yaşadığını söyledi. Erzurum'a 25 yıl sonra geldiğini anlatan Müjdat Yetkiner, Futbol Okulu Projesi'nin Türkiye'ye yayılması gerektiğini ifade ederek, "Böylesi güzel bir sosyal projenin içinde olmak beni çok mutlu etti. Bu proje sadece Erzurum'a ait olmamalı. Diğer şehirlerde de proje kapsamında ligler kurulup şampiyona yapılmalı. Böyle olursa resmi maç stasüsüne girer. Çocuğun ne olduğunu biliyorum. Ben de sokaklardan büyüyerek geldim ve aile sahibi oldum. Ben de çocukken böyle oynadım. Ama onların bir sahaları ve suni çimleri var. Ben mahalle arasında, yağmur, çamur, toz toprakta patlak toplarla oynadım. Taşlardan kale yaptım. Formamız, şortumuz yoktu. Maç sonrası ise kaldırıma oturup değerlendirme yapardık. Bu çocuklar şanslılar çünkü bizim yaşadığımız yoksulluğu yaşamıyorlar. Onlara sahip çıkanlar var" diye konuştu.

ÇOCUKLARI SUÇTAN UZAK TUTMAYI HEDEFLİYORUZ

Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen projeye bugüne kadar risk altında olduğu değerlendirilen 103 çocuğun katıldığını anlatan Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız "Çocuklarımızı sokaktan, yanlış işlerden korumak adına böyle bir faaliyet düzenlendik. Çocuklarımızın suç ortamından kurtulmaları, mağdur olmamaları, sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlamayı amaç edindik. Çocuklarımızı bedensel ve fiziksel gelişimlerle suçtan uzak tutmayı hedefliyoruz" dedi.