Fahri trafik müfettişleriyle bir araya gelip değerlendirmelerde bulunan Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Serkan Üzülmez, son yıllarda kesilen idari para cezası sayısında ciddi artış olduğunu söyledi. Fahri trafik müfettişlerinin özverili çalışmalar yürüttüğünü anlatan Üzülmez, ihbar tutanakları istatistiklerine bakıldığında 2009'da kırmızı ışık ihlali yapan 111 sürücüye para cezası kesilirken, 2012'nin 10 ayında bu rakamın 910'a yükselerek 9 kat attığını açıkladı.

Fahri trafik müfettişlerinin kırmızı ışık ihlallerinin yanı sıra en çok motosiklet kullanırken kask takmayan, direksiyonda cep telefonuyla konuşan veya trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştiren sürücülere yönelik tutanak düzenlediğini kaydeden Üzülmez şunları söyledi:

"5 yıllık istatistiklere baktığımızda motosiklet kullanırken kask takmayanlara ilişkin ceza tutanağı bulunmazken, aynı suç için 2012'nin ilk 10 ayında 237 adet para cezası kesildi. Direksiyon başında cep telefonuyla konuşan sürücüler içinde 5 yıl önce 72 tutanak düzenlenirken, bu yılın 10 aylık döneminde 545 kişi cezalandırıldı. Yine 2009 yılında trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmede 36 idari para cezası kesilirken, 2012 yılının ilk 10 ayında 101 cezası uygulandı. Ses ve müzik cihazlarını huzuru bozacak şekilde dinlemede 5 yıl önce hiç bir para cezası kesilmezken 2012 yılının ilk 10 ayında 26 idari para cezası kesildi. Bu sayıların artmasının en büyük nedeni, müfettişlerimizin özverili çalışması ve taşıt sayılarının her geçen gün artmasıdır."

Üzülmez, konuşmasının ardından müfettişlerin merak ettikleri soruları yanıtladı.