Çal İlçesi’ne bağlı Denizler Beldesi yakınlarında dün saat 03.00 sıralarında meydana gelen kazada, Çivril İlçesi’nde yaşayan ve kısa süre önce baba olması nedeniyle arkadaşlarıyla kent merkezinde alkol alıp eğlendikten sonra direksiyona geçen Makine Mühendisi Cemal Ertürk’ün (35) kullandığı 20 L 1103 plakalı otomobil, iddiaya göre, şerit ihlali yaptı, Çivril İlçesi’nden aldığı iki çocuk hasta ile üç refakatçiyi Denizli’ye götürmek üzere yola çıkan Hüseyin Akyaka (41) yönetimindeki 20 D 3316 plakalı ambulansla çarpıştı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, evli iki çocuk babası sürücü Ertürk, yanındaki arkadaşı Gıda Mühendisi Arif Dökmetaş (33) ile alev topuna dönün ambulanstaki şoför Hüseyin Akyaka (41), hasta olan minik Mert Aydoğan, annesi Türkan Aydoğan (38) ve babası Uyar Aydoğan (38) can verdi. Ayrıca, ambulansta bulunan diğer hasta Fatma Nur Yılmaz (2) ile annesi Seda Yılmaz, Acil Tıp Teknikeri Barış Eren ve ambulans doktoru Mehmet Özer de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılıp tedaviye alındı.

YAN YANA DEFNEDİLDİLER

Facia gibi kazada can veren ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan otopsileri tamamlanan Cemal Ertürk toprağa verilmek üzere memleketi Tokat’a, Arif Dökmetaş da Sivas’a gönderildi. Ambulans şoförü Hüseyin Akyaka dün düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Üç çocuk babası Uyar Aydoğan, eşi Türkan ve oğlu Mert Aydoğan’ın cenazeleri ise otopsilerinin ardından Çivril Devlet Hastanesi Morgu’na konuldu. Yakınları tarafından bugün hastane morgundan alınan baba, anne ve küçük çocuk, ilçeye bağlı Menteş Köyü’ndeki evlerine son kez getirildi. Evin önünde toplanan yakınları, dua etti. Daha sonra Aydoğan ailesinin üç ferdi, köy camisine götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine yakınları ve komşuları katıldı. Törene hiç bir yetkilinin katılmadığı dikkat çekti. Öğlen peşpeşe kılınan cenaze namazlarının ardından minik Mert, babası ve annesi köy mezarlığında yan yana gözyaşları arasında toprağa verildi.

DEDELERİ BAKACAK

Kokoreççi Uyar Aydoğan’ın ailesinden geriye kalan iki çocuğu Bilecik Sağlık Meslek Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi Büşra Aydoğan (16) ile Kızılcasöğüt İlköğretim Okulu Öğrencisi Uğur Aydoğan’a (14) büyükbabaları Uğur Aydoğan’ın (66) bakacağı öğrenildi.



TY(İÖ/AAA)