Belek Cornelia Deluxe Otel'deki toplantıda 'Çiçek ve Çocuk' temalı World Expo'nun düzenleneceği 2016 yılında Antalya’nın çok güzel bir bahçeye sahip olacağını belirten Doeke Faber, Antalya’nın tüm dünyaya bitkilerin dünya sağlığı için ne kadar önemli olduğunu anlatacağını kaydetti. Bahçe bitkilerine ilişkin sergilerin dünyada ilk 1839’da Belçika’da 10 günlük sergilerle başladığını belirten Doeke Faber, ilk botanik Expo’nun ise 1960’larda Almanya’da düzenlendiğini açıkladı.

AIPH olarak son 9 yıldır bahçe bitkileri sergilerini dünyanın tüm ülkelerine yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten Doeke Faber, “Dünyanın her köşesine bu sergiyi götürmeye başladık. Çin, Tayland gibi birçok Asya ülkesine taşıdık ve birçok ülkeden de talep var. Türkiye’de ilki düzenlenecek ve bu fuarı Asya’ya taşımış olduk” dedi.

"HASTA DAHA HIZLI İYİLEŞİYOR"

Çiçeklerin çok önemli özellikleri olduğuna değinen Doeke Faber, NASA uzmanlarının uzaya giderken yanlarında yeşil bitkilerden götürdüğünü ve ‘temiz havada kendimizi daha iyi hissettik’ diye bitkilerin yararını anlattıklarını açıkladı. Yeşil bitkilerin bulunduğu işyerlerindeki verimliliğin arttığını, yeşil bitkilerin bulunduğu ortamlardaki insanların daha az hastalandığını dile getiren Faber, “Araştırmalara göre hastanelerde yatan hastalara çiçek, yeşil bitkiler götürüldüğünde hasta çok mutlu oluyor, daha hızlı iyileşiyor. Hastanelerde odası yeşil alanlara bakan hastaların daha hızlı iyileştiği belirlenmiş. Dolayısıyla elimizde çok ciddi bir altın var” diye konuştu.

"YEŞİL ALANI ÇOK BÖLGEDE SUÇ İŞLEME ORANLARI DÜŞÜK"

Yeşil alanların çok olduğu bölgelerde suç işleme oranlarının da düştüğünü belirten Doeke Faber, dünyada yerel yönetimlerin yeşil kentler oluşturması gerektiğini söyledi. Antalya’nın da bu noktada ‘Çiçek ve Çocuk’ şeklindeki temasının mükemmel olduğunu belirten Faber, yeşilin çok olduğu kentlerde sıcaklık açısından da fayda sağladığını anlattı.