İstanbul Üniversitesi Vezneciler Yerleşkesi'nde bulunan Fen Fakültesi Katıhal Fiziği Anabilim Dalı'nın yakında faaliyete geçecek olan fizik laboratuvarında işçiler çalışırken, saat 12.30 sıralarında, kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar yalıtım malzemelerini tutuşturdu. Yangın kısa sürede büyürken, işçilerin haber vermesi üzerine olay

yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yangın sırasında içinde Nükleer Fizik Anabilim Dalı'nın da bulunduğu binayı duman kaplayınca öğrenciler büyük panik yaşadı. İçeride bulunan öğrenci ve çalışanlar, hızlı bir şekilde tahliye edildi. Bina dışına alınan öğrenciler daha sonra laboratuvarda bulunan helyum tüplerinin patlama ihtimaline karşın yerleşke dışına çıkartıldı. Tedbir olarak

okulun girişi güvenlik şeridi çekilerek kapatıldı.

Dumandan etkilenen öğrenciler ambulans içinde tedavi edilirken, bazı öğrenciler  yaşadıkları korku nedeniyle ağladı. Hızlı bir şekilde olay yerine gelen Eminönü, Fatih ve Beyoğlu itfaiye grupları yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Alevlerin söndürülmesinin ardından, özel giysili itfaiye erleri, içeride bulunan helyum tüplerinden sızıntı olup olmadığını kontrol için içeri girdi.

Gaz sızmasına ve ısıya karşı dayanıklı elbiselerle laboratuvardaki son kontrolleri yapan itfaiye ekipleri, soğutma çalışmalarının tamamlanmasından sonra olay yerinden ayrıldı.

Faaliyete geçemeden yanan laboratuvar kullanılamaz hale gelirken, işçiler ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.



(BB)