Alaattin Çakıcı'nın da aralarında bulunduğu birçok çete suçlusunun bulunduğu Kandıra Yüksek Güvenlikli 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde çete lideri olduğu suçlamasıyla yatan Mikail Zor'un geçen cuma gecesi sayımdan sonra firar ettiği ortaya çıktı. İlk belirlemelere göre Zor'un, sayım görevlilerinin kapıyı açık unutmalarından yararlanarak havalandırma boşluğuna çıktığı, buradan da spor salonunun çatısına geçip telleri aşarak kaçtığı sanılıyor.

Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nden ilk kez gerçekleşen firar, herkeste büyük şaşkınlık yarattı. Firarın ortaya çıkmasıyla Cumhuriyet Savcısı ile jandarma yetkilileri de cezaevine giderek inceleme yaptı. Ayrıca polis ve jandarma ekipleri fariri Zor'u yakalamak için çalışma başlattı, kentteki mobese kameralarındaki görüntüleri de incelemeye alındı.

Firari Mikail Zor'un yakalanması için Kocaeli ve İstanbul başta olmak üzere tüm illerin polis ve jandarması alarma geçirıldi.

Henüz izine rastlanmayan cezaevi firarisinin yakalanması için çalışmalar titizlikle sürdürülürken, firarla ilgili Valilik idari soruşturma da başlattı. Kocaeli Valiliği, idari soruşturma için bir Vali Yardımcısı'nı görevlendirdi. Bu arada Adalet Bakanlığı'nın da Kocaeli'ye müfettiş gönderdiği öğrenildi.

Firar olayıyla ilgili olarak açıklama yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, şu ana kadar firarinin izine rastlanmadığını ve  arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Vali Topaca, "Cezaevinin dış koruması bildiğiniz gibi mülki bir görevdir. Valilik olarak biz de bir soruşturma başlattık. Oradaki görevli arkadaşlarımızın herhangi bir kurusuru var mıdır, yok mudur bakıyoruz. O kişinin yakalanmasıyla ilgili il genelinde ve İstanbul'da bütün arama ve kontrollerimizi devam ettiriyoruz. Şu anda yeni bir gelişme yok" dedi.

2005'TEN BERİ CEZAEVİNDEYDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2005 yılında Mikail Zor ve adamlarının yakalanmasına yönelik, Halkalı'da bir eve, sabaha karşı düzenlediği operasyonda çatışma çıkmış, çatışmada, örgüt üyesi oldukları öne sürülen 2 kişi yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Hakan Bektaş, kaldırıldığı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmiş, Yavuz Erkoç adlı çete üyesi ise tedavi altına alınmıştı. Olaydan sonra aranan şebeke lideri olduğu öne sürülen Mikail Zor ise Yalova'da yakalanmıştı. İstanbul'da Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Zor ve adamlarının, çok sayıda cinayet, gasp ve adam yaralama olaylarına karıştıkları belirtildi.



MB,EA(SS)