Merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Fatih Lisesi Fen Bölümü'nde okuyan Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz, 25 Kasım 2010 tarihinde okullarına gitmek için Balıkesir Karayolu'nda caddenin karşı tarafına geçmek isterken, Güner Çalışkan yönetimindeki 16 GD 730 plakalı minibüsün çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çakar aynı gün, Topuz ise 12 gün sonra 7 Aralık 2010 tarihinde yaşamını yitirdi. Mahkemeye çıkartılan sürücü Çalışkan tutuklandı.

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak'la suçlanan, yargılama sürecinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Güner Çalışkan, bugün görülen duruşmaya katılmadı. Duruşmada, Didem Zeynep Çakar’ın annesi Ümmügülsüm, babası Sinan Çakar ile kardeşi Sinem Fatma Çakar ve Ezgi Nil Topuz'un babası Saffet Topuz hazır bulundu.

Dava dosyası içerisinde bulunan raporların çelişkili olduğunu söyleyen ölen liseli kızların ailesinin avukatı Seffan Kılıç, sanığa üst sınırdan ceza verilmesini talep etti. Topuz ailesinin daha önce Denizli’de diğer kızlarını da trafik kazasında kaybettiklerini ifade eden Kılıç, "Aile, bu kazanın ardından bir daha Denizli'ye hiç gitmemişlerdir. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Sanığa olası kasıt ya da bilinçli taksir hükümlerine göre bir ceza verilmesini istiyoruz" dedi.

Tutuksuz sanık Güner Çalışkan’ın avukatı Ali Özcan ise dava dosyasında bulunan bilirkişi raporlarında herhangi bir çelişki bulunmadığını ifade etti.

Mütalaasını veren savcı 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan tutuksuz sanık Çalışkan’ın 15 yıla kadar hepsini talep etti. Duruşma, karar için ertelendi.



SB(FK/SS)