Yahya Türker, geçtiğimiz yıl rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede Yahya'nın karaciğerinin iflas ettiği ve uygun karaciğer bulunarak ameliyat olması gerektiği belirtildi. Ancak uygun karaciğer bulunamadı. Yahya'nın rahatsızlığının ilerlemesi üzerine babası Necdet Türker, Bolu Valiliği ve  belediyeye başvurarak yardım istedi.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, gencin tedavisinin yapılması için kampanya başlattı. Yahya Türker’e karaciğer nakli için 5 kişi bulundu, ancak yapılan tetkiklerde karaciğerin uyumlu olmadığı tespit edildi. Yahya Türker, Köroğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

KARACİĞERİNİ KARDEŞİYLE PAYLAŞTI

Kardeşi Yahya'nın rahatsızlığı nedeniyle çektiği acılara dayanamayan ablası Ezgi Türker karaciğerini vermek istediğini söyledi. Ezgi'nin karaciğerinin Yahya Türker’e uygun olduğu tespit edilince, geçtiğimiz ay İstanbul’daki bir hastanede karaciğer nakli gerçekleştirildi. Ezgi Türker’in karaciğerinin yüzde 70’i nakledilen Yahya Türker, sağlığına kavuştu.

"YÜZÜNÜZ GÜLÜYOR"

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin İka, bugün Yahya Türker’in Karamanlı Mahallesi’ndeki evini ziyaret etti. Yan yana yatan abla ve kardeşin yanına oturan Vali İbrahim Özçimen, “Yüzleriniz gülüyor ya en çok ona sevindim. Ailenizin de yüzü gülüyor” diyerek Yahya Türker’in başını okşadı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, “Çok sevindik. Yüzünüzdeki gülümsemeler inşallah hayat boyu eksik olmaz” dedi.

"RİSKLİ DEDİLER"

Kardeşinin 7 ay önce rahatsızlandığını söyleyen Ezgi Türker ise, “Doğuştan gelen bir hastalığı olduğu söylendi. Ankara’da 4 ay kemoterapi gördü. Orada yapılan tetkikler sonucunda doktorlar yapılacak bir şey olmadığını, ameliyat olması gerektiğini ve riskli olduğunu söylediler. Verici bulduk ama kardeşime uygun olmadı. En son ben karaciğerimi verdim. Allah’ın izniyle kardeşimi kurtardık” dedi.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Yahya ve Ezgi  Türker'in babası Necdet Türker ise, “Hiçbir çarem kalmamıştı. Bende valilik ve belediyeden yardım istedim. Bizlere yol gösterip her konuda yardımcı oldular. Dertlerimize çare aradılar. Çocuklarımın sağlık durumu şu anda çok iyi. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



MY,KY(MÇ/AK)