Muratpaşa İlçesi Etiler Mahallesi Evliya Çelebi Caddesi'ndeki yaya üst geçidinin yürüyen merdiveni arızası yüzünden yaklaşık 3 yıldır çalışmıyordu. Yürüyen merdivenin çalıştırılmasını isteyen mahalle muhtarı Mehmet Öztürk, soruna dikkati çekmek için, ilginç eylemlere imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'a sesini duyurmak için üst geçide bir eşek getiren Muhtar Öztürk, üst geçidin merdivenine eşekle çıkmaya kalkıştı, sorun çözülmeyince de bir süre sonra bu kez, 'Hoca, inadından vazgeç' mesajı vermek amacıyla üstgeçide inatçılığıyla bilinen 3 keçi getirerek, açıklama yaptı. Muhtar Öztürk, bir başka zaman da üst geçidin yanına imam getirip dua ettirerek, sesini duyurmaya çalıştı.

Muhtar Mehmet Öztürk'ün eylemleri, sonunda amacına ulaştı. Büyükşehir Belediyesi, üst geçidin arızalı olan yürüyen merdivenini tamamen yenileyerek çalışır duruma getirdi. Üst geçidin yürüyen merdiveni Başkan Mustafa Akyadın'ın da katıldığı etkinlikle açıldı.

BAŞKANDAN MUHTARA EŞEK HEYKELCİĞİ

Muhtar Öztürk yürüyen merdivenin çalışması şerefine, üzerinde Başkan Akaydın'ın fotoğrafı ile 'Etiler merdiveni yürüdü, Hoca kalbimizde büyüdü' yazılı pankart hazırlattı. Bisküvi ve lokum dağıtarak yürüyen merdivenin açılışını yapan Muhtar Öztürk'e, Başkan Akaydın'ın da bir sürprizi vardı. Akaydın, 'eşekli' eylemine nazire olsun diye Muhtar Mehmet Öztürk'e eşek heykelciği hediye etti.

Başkan Akaydın, çeşitli nedenlerden dolayı aşamadıkları sıkıntıyı gecikmeli de olsa çözdüklerini belirterek, "Kendisine bugünün anlamına yönelik bir hediyemiz var. Artık ofisine mi koyar, torunlarına mı verir bilemem. Eşek biliyorsunuz en güzel gözlü hayvandır. Muhtarımın eylemlerine en güzel gidecek hediye bu" diyerek, heykelciği hediye etti.

AMACIMA ULAŞTIM, MUTLUYUM

Mahalle muhtarı Mehmet Öztürk ise Başkan Akaydın'a hem hediyesi hem de sorunlarını çözdüğü için teşekkür ederek, amacına ulaştığı için mutlu olduğunu belirtti. Hayvanlı eylemlerinden dolayı 360 TL ceza aldığını hatırlatan Muhtar Öztürk, "Biz hayvanları şov yapmak için değil, mağduriyetimizi gidermek için bir iletişim dili olarak kullanmak istedik" dedi.

İmam eşliğinde dua edildikten sonra Başkan Akaydın ve Muhtar Öztürk yürüyen merdiveni denedi. Akaydın'ın ayrılmasının ardından mahalle muhtarı Mehmet Öztürk ve beraberindekiler kurdele keserek açılış yaptı.



ÖÖ(HA/COŞ)