Edirne Şükrüpaşa Mahallesi İlhami Ertem Caddesi'nde 6 katlı apartmanın giriş katında bulunan markete, 26 Aralık akşamı saat 22.00 sıralarında kapüşonlu mont giyen ve yüzleri atkılarla kapatan 2 kişi tarafından molotof kokteyli atıldı. Camı kırarak içeri düşen molotofların çıkardığı yangın, o sırada kasa hesabını yapan çalışanlar tarafından fark edilerek söndürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını da tarayarak saldırganları 24 saat geçmeden belirledi. Saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilenlerin saklandığı 2 eve sabah baskın düzenlendi. Operasyonda Trakya Üniversite’ndeki çeşitle fakülte ve yüksek okullarda öğrenim gören ve KCK'lı oldukları belirlenen M.Ö., S.G., Z.K., R.G. ile inşaat işçileri E.B. ve F.A. yakalanarak gözaltına alındı.

EVDEN ÖRGÜTSEL DÖKÜMANLAR ÇIKTI

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda molotof kokteyli yapımında kullanılan fitil üstüpü, molotof atarken giydiği elbiseler, benzin bidonları, eldiven ve bölücü terör örgütü PKK ilgili çok sayıda doküman ele geçirildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan zanlılar eylemleri kabul etti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen 48 saatlik gözaltı süresinin ardından işlemleri tamamlanan 6 zanlı Selimiye Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı hastanenin ardından Edirne Adliyesi’ne sevk edilen zanlıların rahat tavırları dikkat çekti. Adliyenin ön kapısından elleri kelepçeli olarak içeri alınan şüphelilerin savcılık sorgularına başlandı.

EYLEM TALİMATI ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİDEN

Edirne Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, markete molotof kokteyli atılması talimatının Trakya Üniversitesi öğrencisi M.Ö. tarafından verildiğini, inşaat işçileri F.A. ve E.B. tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Üniversiteli M.Ö.’nün Edirne’de geçen Mart ayında araç kundaklama, bir marketin önünde ses bombası patlatılması ve polis kantini önüne eylem amaçlı piknik tüpü düzeneği kurulmasını olaylarına ilişkin operasyonda 10 arkadaşıyla birlikte gözaltına alındığı, savcılık sorgusunun ardından ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıktı.



EÖ(LK/AAA)