İlkadım İlçesi'nde yemek fabrikası ve tekstil atölyesi sahibi olan Mümin B., geçen Haziran ayında yanında sekreter olarak çalışan N.K.'ya tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Soruşturma aşamasında cumhuriyet savcısına ifade veren genç kadın, patronunun kendisine tecavüz ettikten sonra tehditlerle saldırılarına devam ettiğini söyledi. Ancak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Adli Kurulunca N.K.'ya verilen raporda, cinsel saldırıya ait bulgulara rastlanılmazken, olay nedeniylede ruh sağlığının da bozulmadığı belirtildi.

FOTOĞRAFLAR İLİŞKİMİZİN DELİLİ

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tehdit ve zorla cinsel ilişkiye girmek' suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Mümin B., duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Genç kadının kendi yanında olaydan 6 ay önce çalışmaya başladığını belirten işadamı kendini şöyle savundu:

"Zamanla aramızda duygusal yakınlaşma başladı. Sorunlarımızı birbirimize anlatıyor ve iyi anlaşıyorduk. İkimiz de boşanacaktık ve evlenecektik. Bir kaç kez işyerinde ve benim yazlığımda ilişkiye girdik. Ama bunların hiç biri zorla olmadı. Ailesinin baskısından dolayı benden şikayetçi olduğunu düşünüyorum. 3.5 aydır cezaevindeyim ama onu hala seviyorum."

EVİNİ KADININ ÜZERİNE YAPMIŞ

Mümin B., daha sonra birlikte çektirdikleri fotoğraflar ile olaydan 3 ay önce Alaçam ilçesinde bulunan 5 ayrı arazinin satılması için genç kadına noterden vekalet verdiği ve evini de üzerine yaptığını gösterir belgeleri delil olarak mahkemeye sunarak bereatini istedi.

'BOŞANMA DAVASI AÇINCA AİLEM İLİŞKİMİZİ ÖĞRENDİ'

Duruşmaya katılan  N.K. de sanığın doğru söylediğini belirterek şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Mümin B. ile aralarında duygusal bir yakınlaşma olduğunu belirten genç kadın, "Zamanla sevgili olduk. Daha sonra ikimizin de isteğiyle bir kaç kez cinsel ilişkiye girdik.  Eşlerimizden boşanıp evlenecektik. Ben boşanma davası açınca Mümin ile olan ilişkimi ailem öğrendi. Onların baskısıyla benimle zorla ilişkiye girdiğini söyledim. İlişkimizde zorlama olmadı. Her şey sevgi ve gönül rızasıyla gerçekleşti" dedi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, sanık ile genç kadının arasında gönül ilişkisi bulunduğunu, cinsel ilişkinin zorla değil rızayla olduğunu ve suçun şikayete bağlı suçlardan olduğunu, N.K.'nın da şikayetinden vazgeçtiğini belirterek Mümin B.'nin beraatine karar verdi.



İA(İS/COŞ)