Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’ın İzmir’de en yüksek ‘Hayır’ oyu Karşıyaka ilçesinde çıktı diye Karşıyaka basketbol takımının sponsorluğundan çekilebileceklerini yazması nedeniyle Twitter’de başta Pınar olmak üzere şirket ürünlerini boykot kampanyası başlatıldı.

Selim Yaşar, dün Facebook hesabından Karşıyaka taraftarlarıyla girdiği tartışmada bir takipçisinin, “Siz Karşıyaka’yı düşünmeyin, Yaşar Holding’i düşünün” mesajına, “En yüksek Hayır Karşıyaka’dan. YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli” diye yanıt vermişti.

Bu sözler başta sosyal medyada geniş çaplı yankı uyandırdı. Sosyal medyada şirket ürünlerinin boykot edilmesi çağrıları yükseldi.

Özellikle şirketin en fazla bilinen markası Pınar hedefte. Yaşar Holding, DYO Boya, Çamlı, Viking Kağıt ve Çeşme Altın Yunus otelinin de sahibi.

Şirket, Selim Yaşar’ın sözlerinin aileyi ve şirketi bağlamadığını açıklamak zorunda kaldı. Buna karşın tepkiler dinmezken Twitter’da #PınarÜrünleriBoykot etiketiyle kampanya başlatıldı.

View image on Twitter

View image on Twitter