Kaynaşlı'ya bağlı Sarıçökek Köyü'nde oturan Mustafa Sarıer, 9 Mayıs'ta evden kaçan kızını arıyor. Motosikleti ile Düzce ve ilçelerine giderek, kızının fotoğrafının bulunduğu kayıp ilanlarını her yere asan Mustafa Sarıer, umutla kızından gelecek bir haberi bekliyor. 2 çocuk babası Mustafa Sarıer, Düzce Cumhuriyet Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi kızı Serap Sarıer'in başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Kızımın eğitimini etkilememesi için ve ayrıca okulda da yasak olduğu için cep telefonu kullanmamasını istiyordum. 7 Mayıs'ta kızımın evde telefonla görüştüğünü fark ettim. Kızıma telefonu nereden bulduğunu sordum. O da arkadaşının verdiğini söyledi. Kızımın elinden telefonu aldım. Kiminle görüştüğüne baktım. O gün evden kaçtı, ancak bularak eve getirdik. Şiddet uygulamadım, ertesi gün okuluna gitti" dedi.

Mustafa Sarıer, "9 Mayıs'ta okuldan gelerek, annesine 'Ders çalışacağım, beni rahatsız etmeyin' diyerek, odasına girip kapıyı kapatmış hiç çıkmamış. Akşam da pencereden dışarı çıkmış. Eve gelirken, kızımı gördüm. Koştum ama yetişemedim. Arkasında da bir mektup bırakarak, 'Hakkınızı helal edin diyorum ama edip etmemek size kalmış' yazmış" diye konuştu.

Polis ve jandarmanın yaptığı aramalara rağmen kızını bulamadığını ifade eden Sarıer, kızının telefonda görüştüğü kişilerin isimlerini savcılığa vereceğini söyledi. Sarıer, "Bastırdığım kayıp ilanlarını ilçe ilçe gezerek her yere asıyorum. Lütfen kızımı görenler, polis ve jandarmayı arasın. Kızımın hayatından endişe ediyorum" dedi.



AY(MÇ/SS)