Hastalığı nedeniyle vücudunda sürekli yaralar çıkan ve bu nedenle de evden dışarı çıkamayan Resul Can Dığrak'a, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Bizim Çocuklarımız' projesi kapsamında, öğretmenler tarafından evinde ders veriliyor. Resul Can Dığrak, 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı'nın sona ermesi nedeniyle karnesini ve takdirnamesini evinde Vali Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan'ın elinden aldı. Vali Doğan, öğrenciye ayrıca karne hediyesi olarak dizüstü bilgisayar hediye etti.

Göz hastalıkları doktoru olmak istediğini belirten Resul Can Dığrak, ''Evde eğitim aldığım için çok mutluyum. Derslerim arasında en çok Fen Bilgisi dersini seviyorum. Eğitimimi, tamamlayıp, göz doktoru olmak istiyorum. İlk olarak da, gözlük taktığı için öğretmenimi muayene etmek isterim''dedi. Resul Can, ayrıca 'Bayrak' adlı şiiri okudu.

Öğrencinin babaannesi 60 yaşındaki Meryem Dığrak, "Hastalığından dolayı toplu taşıma araçlarını kullanamıyoruz. En küçük bir darbede vücudundaki yaralar artıyor. Bu nedenle de okula gidemiyor ve evde eğitim alıyor. 4-5 yaşına kadar da parmaklarını kullanabiliyordu. Ama parmakları şu an deriyle kaplandığı için parmaklarını kullanamıyor. Babasının da beyninde tümör var. Bu yüzden babası da çalışamıyor'' diye konuştu.

Vali Aydın Nezih Doğan, 'Bizim Çocuklarımız' projesi kapsamında kentte 146 öğrencinin evde eğitim aldığını belirterek, amaçlarının evde tedavisi zorunlu olan çocukların eğitim sorununu çözmek olduğunu söyledi.



HK(İA/CK)