Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuksuz olarak katılan Veysel Can Silinecek ile Mahir Birinci, esrar içicisi olduklarını, ticari bir amaç için esrar taşımadıklarını söyledi. Silinecek, olaydan pişmanlık duyduğunu belirterek, ''Burada huzurunuzda olmaktan utanıyorum. Uyuşturucu bağımlısı olmaktan kurtulmak için hastanede tedavi olmak istiyorum'' dedi.

Mahir Birinci de savunmasında otomobilde bulunan esrarı kullanmak için bulundurduklarını ve esrar ticareti yapmadıklarını belirterek ''Ben de hastanede tedavi olmak istiyorum'' diye konuştu.

Tanık olarak dinlenen M.A.K. ve M.K. adlı polis memurları da şüphe üzerine durdurdukları 34 JF 6095 plakalı otomobilde yaptıkları aramada ön koltuğun altında ve bagajda 2 ayrı paket halinde toplam 1 kilo 600 gram esar bulduklarını anlattı.

Mahkeme heyeti, otomobillerinde esrar bulunan Veysel Can Silinecek ve Mahir Birinci'ye 'Uyuşturucu nakli yapmak' suçundan 5'er yıl hapis cezası verdi. Mahkeme sanıkların duruşmalardaki iyi halini göz önüne tutarak verilen cezayı 4'er yıl 2'şer aya indirdi.

TAHLİYE EDİLMİŞLERDİ

Polis ekipleri 15 Eylül'de Kayseri-Malatya karayolunda durdurdukları 34 JF 6095 plakalı otomobilde yaptıkları aramada 1 kilo 600 gram esrar bulmuştu. Gözaltına alınıp tutuklanan Veysel Can Silinecek ve Mahir Birinci, geçen hafta yapılan duruşmada tahliye edilmişti.


VD(OE/AAA)