DOĞU BANK'TA YAPILAN OPERASYOR

Bir işletmeye gidip kaçak araması yapmanın yasal süreçleri olduğunu belirten Bakan Yazıcı, Doğu Bank'ta dün yapılan denetimlerde bin 100 kaçak telefona el konulduğunu söyledi. Yazıcı telefonların piyasa değerinin de 2 milyon lira olduğunu açıkladı. Benzer denetimleri sürdürdüklerini aktaran Yazıcı, bugün de Ambarlı Limanı’nda bir takım kaçak ürünlere el konulduğunu söyledi. Yazıcı benzeri alanlarda çalışacak 100 piyasa denetmen aldıklarını sınavla bin 100 denetmen daha alacaklarını sözlerine ekledi.

YEMEN'DE ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR

"Yemen'de ele geçirilen silahlarla ilgili zaafiyet yok diyemem" sözlerinin hatırlatılması üzerini Yazıcı, "Türkiye'den gönderilen ürünler içinde şayet bunlar çıktıysa, Yemen Gümrük İdaresi Türkiye'den gönderilen konteynarlar içerisinden bunların çıktığını söylüyor. Aksi bir durum ortaya çıkıncaya kadar bu bilgiyi doğru kabul edeceğiz." dedi. Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

”Araştırmamızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Türkiye'de gümrük işlemleri yapılmış kolilerin içerisinden çıkmışsa, burada zaafiyet olmadığını hiç kimse söyleyemez. Konu tahkikat içinde. Teşvik Kurulundan bir kurul bu konuyu inceliyor. Dışişleri Bakanlığı ayrı bir soruşturma sürdürüyor. Liberya Bandralı bir gemi Mısır ve Suudi Arabistan limanlarına uğrar. Bu gemideki mallar Suudi Arabistan'dan da yükleniyor. Mühür söküldü mü sökülmedi mi bu konuda iddialar var ama kanıt yok elimizde. Konu o boyutlarıyla inceleniyor."

Bakan Yazıcı Mısır Çarşısı’ndaki incelemelerinin ardından Eminönün Meydanı’nda kurulu Kızılay çadırına giderek kan bağışında bulundu.

(BB)