Sinan Paşa Mahallesi 4047 Sokak'ta saat 11.30 sıralarında meydana gelen olayda, Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Optimum Alışveriş Merkezi yanındaki kafenin önüne çinkolarla yapılan güneşliği yıkmak için çok sayıda görevli ve iş makinesiyle geldi. Ancak yıkıma izin vermeyen işyeri sahipleri ve zabıta arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, iddiaya göre, zabıta ekipleri işyeri sahiplerine cop ve biber gazı ile müdahale etti. Daha sonra olay yerine çağrılan polis ekipleri, zabıta ve işyeri sahipleri arasında yaşanan arbedeye son verdi.

İşyeri sahiplerinden Alattin Baş, zabıta görevlilerinin aniden coplarla saldırdığını iddia etti. Alışveriş merkezindeki işyerlerinin isteği üzerine kendilerine baskı yapıldığını öne süren Meral Baş ise "Bizim burada kimseye zararımız yok. Gelip birden bire bize saldırdılar. Çocuklarımı ve eşimi copla dövüp yüzlerine biber gazı sıktılar. Bizi zabıtalardan polis kurtardı" dedi.

Daha sonra işyeri sahipleri, zabıtanın istediği alanı kendileri yıktı. Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıtası'nın geçen ay, Adana Valiliği'ne başvurarak, polisten biber gazı kullanma eğitimi aldığı öğrenildi.



MK(OA/CK)