Merkez Selçuklu İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Nihal Sokak'ta oturan M.E., dün iddiaya göre eski patronu S.M.C.'ye telefonla arayıp, "Acil paraya ihtiyacım var. Bize gelir misin?" dedi. S.M.C. de M.E.'nin evine gitti. Bu sırada eve gelen M.E.'nin eşi nakliyeci T.E., eşiyle S.M.C.'ye sohbet ederken gördü. İddiaya göre T.E., S.M.C.'yi tabanca zoruyla tehdit edip soyunmasını istedi. Kıyafetlerini çıkartan S.M.C.'nin el ve ayaklarını bağlayan çift, daha sonra cep telefonuyla çıplak fotoğrafını çekti. Ardından S.M.C.'ye şantaj yapıp 40 bin lira senet imzalatıp, 20 bin lirasını aldı.

Fotoğrafları yayınlamakla ve ailesine göstermekle tehdit eden çift, S.M.C.'den otomobilini, üzerlerine devretmesini istedi. Bu isteklerini kabul eden S.M.C., kendisine şantaj yapan çiftle notere gitti. Fakat otomobilin borcu olduğu için devredilemedi. Bunu üzerine çift, S.M.C.'den yeni bir otomobil almasını istedi. Çiftin istediğini kabul eden S.M.C., bir ara fırsatını bulup polisi aradı ve yardım istedi. Bunun üzerine harakete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli çifti takibe aldı. Oto pazarında S.M.C. ile birlikte otomobil bakan M.E. ve eşi T.E., polis tarafından gözaltanı alındı.

T.E., polisdeki sorgusunda susma hakkını kullanırken, M.E., suçunu itiraf etti. Çiftin evlerinde yapılan aramada ise kuru sıkıdan bozma tabanca ile S.M.C.'ye imzalatıkları senetle cep telefonunda kayıtlı çıplak fotoğraflar ele geçirildi. M.E. ve T.E., yapılan sorgularının ardından bugün Adliye'ye sevk edildi.



HD(İA/SS)

----

S.M.C.: Seyit Mehmet Candan

T.E. : Tuna Ertan

M.E. : Meryem Ertan