2005 yılında arkadaşının kına gecesinde maganda kurşunu ile öldürülen Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal davasında, soruşturmayı yürüten savcılığa verdiği ifadelerle dava dosyasının yeniden açılmasını sağlayan Y.A., Jandarmanın kendisine komplo kurmak istediğini iddia ederek Malatya'da terörle mücadeleden sorumlu Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.

Battalgazi İlçesindeki bağevinde İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerinin kazı yaptığını öğrenince köye giden Y.A., burada evinin çevresinde çukurlar açıldığını gördüğünü iddia etti. Evin camının kırıldığını da öne süren Y.A. savcılıkta Jandarma görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Battalgazi İlçesi Adagören köyünde 2005 yılında, üniversite öğrencisi Begüm Kartal, bir arkadaşının kına gecesinde başına isabet eden kurşunla yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada cinayeti işlediği gerekçesiyle 5 ay sonra yakalanan Osman Ulu ile amcası Yaşar Ulu tutuklanmış; daha sonra jandarmaya yapılan bir ihbarda Yaşar Ulu’nun evinin önüne bir şey gömdüğü söyleyince, savcı nezaretinde yapılan kazıda 1 el bombası ile bomba düzeneği ve kroki bulunmuştu.

Yaklaşık 15 yıl jandarmada 'haber elemanı’ olarak görev yaptığını belirten Y.A. adlı tanık, savcılığa verdiği ifadesinde, olaya terör süsü vermek için, Yaşar Ulu’nun evinin önündeki trafonun altında bulunan bombaların JİTEM tarafından konulduğunu öne sürmüştü. En son ‘Ergenekon operasyonları’ sırasında tutuklanan dönemin İl Jandarma Komutanı M.Ü.’nün emriyle bomba ve düzeneğin yine Ergenekon davasında tutuklu jandarma istihbaratçı astsubay M.Ç. tarafından Yaşar Ulu'nun evinin önündeki trafo altına kazılarak konulduğunu ileri süren gizli tanık Y.A., Begüm Kartal cinayetinde Osman Ulu’nun ceza alması için ifade verenlerin de Jandarma istihbarat haber elemanları olduğunu iddia etmişti.

Yargılama sonunda Osman Ulu 20 yıla mahkum olurken, amca Yaşar Ulu ise beraat etmişti.

Terörle mücadeleyle görevli Cumhuriyet Savcılığının Begün Kartal dava dosyasını Y.A.’nın verdiği bilgiler doğrultusunda yeniden açarak inceleme başlattığı öğrenildi. 

Y.A’nın ayrıca Zirve Yayınevi davasında da önümüzdeki günlerde tanık olarak dinleneceği öğrenildi.



MP(MP/AAA)