Gülden S., ailesine ait inşaat şirketinde çalışan Hakan G. ile severek evlendiğini, ilk aylarda eşinin alkollü eve gelmeye başladığını ve yaşanan tartışmalarda şiddete uğradığını iddia etti. Hamile kaldığında da şiddetin sürdüğünü, kızı Y.G.'yi dünyaya getirdikten 6 ay sonra baskı ve şiddete daha fazla dayanamadığı için boşanma davası açtığını anlatan Gülden S., 2009'da boşandıklarını belirtti.

Mahkemenin çocuğun velayetini kendisine verdiğini, Hakan G.'nin de 15 günlük aralıklarla 2 gün kızı görme hakkı tanıdığını ifade eden Gülden S., "Kızımı almaya geldiği günlerde görüşmeye başladık. 'Belki düzelmiştir' diye düşünmüştüm. Birlikte yemeğe çıkıp, kızımızla vakit geçiriyorduk. Aradan 4 ay kadar geçtikten sonra yeniden şiddete başladı. Sokak ortasında bile dövdü. Görüşmeme kararı aldım. Cep telefonuma 'seni öldürürüm, aileni yakarım' diye tehdit mesajları atmaya başladı. Kızımı görmeye geldiğinde bir şeyleri bahane edip, kavga çıkarıyordu. Taciz, tehdit ve şiddet devam etti. Ben de her seferinde savcılığa şikayet ettim. 30 ayrı suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

21 DAVA AÇILDI, 4 DAVADAN 3 YIL HAPİS ALDI

Gülden S. yaptığı suç duyurularının Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nda değerlendirmeye alındığını, eski eşinin gözaltına alınıp, her seferinde savcılıktan serbest bırakıldığını, tutuksuz yargılanmak üzere 21 dava açıldığını kaydedip, şunları anlattı:

"21 davadan 4'ü sonuçlandı. Bu 4 davadan toplam 3 yıla yakın hapis cezası aldı. Bu kararlar temyiz edildi. Velayeti bende olan kızımı görüş gününde geri getirmediği için de ayrıca 5 suç duyurusunda bulunmuştum. Ancak bu şikayetlerimi 'Babasıdır, görmeye hakkı var' düşüncesiyle geri aldım. Geçen süreçte, kapımıza gelip, tehditler ve tacizlerini sürdürüyor. Ekmek almak için markete bile çıkamaz oldum. Sokağın başında duruyor, ne zaman dışarı çıksam tehdit ediyor. Sadece beni değil, ailemi de tehdit ediyor. Kendimi eve kapattım. Sokağa çıkamaz olduk, kafaya koymuş, bir gün beni öldürecek."

Arkası kesilmeyen tacizler ve tehditler nedeniyle psikolojisinin bozulduğuna dikkat çeken Gülden S., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı'nın eşi Hayrünnisa Gül ve Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'dan da yardım isteğinde bulundu.

POLİS ZİLE BASIP, KADINI KONTROL EDİYOR

28 Şubat günü ise Gülden S. eski eşinin oturduğu apartmanın önüne geldiğini pencereden görüp, polise ihbar etti. Olay yerine gelen polis ekibi, tehditlerde bulunan Hakan G.'yi, kadının şikayeti üzerine gözaltına aldı. Hakan G.'nin üzerinde yapılan aramada bir sustalı bıçak ele geçirildi. Hakan G. ifadesinde suçlamaları kabul etmeyip, "Ben çocuğumun velayetini istiyorum, onu her zaman görmek istiyorum" dedi.

Hakan G., sorgusunun ardından sevk edildiği Adliye'de savcılıkta ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis ekipleri, bu gelişmeler üzerine belli aralıklarla Gülden S.'nin oturduğu eve gitmeye başladı. Polisler, kapının ziline basıp, Gülden S.'nin durumunu kontrol ettikten sonra ayrılıyor.



FK(BY/SS)



Gülden S.: Gülden Sezginsoy

Hakan G.: Hakan Gülen

Y.G. : Yaren Gülen