İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan uygulama Valilik tarafından yazılı açıklamayla kamuoyuna duyuruldu. Açıklamaya göre, Orhangazi İlçesi'nde ikamet ettiğini belirterek '156 Alo Jandarma' hattını arayan S.S. (38) adlı kadın, eşi R.S.’nin (49) kendisini ölümle tehdit ettiğini, şiddet uygulamasından korktuğu için eşini eve almayarak kapıyı kilitlediğini söyleyip yardım istedi. İhbar üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri eve geldi. Yapılan incelemede, R.S.'nin alkollü olduğu ve üzerinde de ekmek bıçağı bulunduğu tespit edildi.

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun kolluk amirine verdiği yetki gereği, Jandarma tarafından R.S.'ye 6 ay süre ile evden uzaklaştırılma cezası verildi. Bu karar, Orhangazi Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından da onanarak R.S. ile mağdur olan eşi S.S.’ye tebliğ edildi.

Valiliğin açıklamasında, hiçbir vatandaşın yalnız olmadığı belirtilerek, "Şiddete uğrayan veya uğrayacağı düşünen şahıslar ücretsiz 156 Jandarma İmdat/İhbar hattını arayarak yardım istediklerinde Jandarma en kısa sürede yanınızda olacaktır" denildi.


NG(FK/SS)