Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli 5 çocuk babası Bilal Korkmaz, Aralık 2011'de evinde seccadenin üzerinde ölü bulundu. Bilal Korkmaz'ın, namaz kılarken başına kazmayla vurularak öldürüldüğü belirlenirken, gözaltına alınan eşi Hanım Korkmaz, olayla bir ilgisinin olmadığını söyledi. Olayı soruşturan polisin 1 hafta sonra tekrar gözaltına aldığı Hanım Korkmaz, çapraz sorguda cinayeti itiraf etti. Tutuklanan Hanım Korkmaz hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hanım Korkmaz, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı.

'YILLARCA ŞİDDET UYGULADI'

Hanım Korkmaz, eşinin yıllarca kendisine cinsel ve fiziksel şiddet uyguladığını ileri sürdü. Eşinin olaydan 20 gün önce kendisine tecavüz etmeye kalkıştığını iddia eden Hanım Korkmaz, şunları kaydetti:

"Direnince beni soba demiriyle dövdü. Gece de beni bahçedeki direğe bağlayıp, gözümün önünde köpek ve eşeğe tecavüz etti. Bana, 'Sen insan mısın? Sen kadın mısın?' diyordu. Daha önce de bu tür olaylar oluyordu. Zorla benimle cinsel ilişkiye giriyordu. Ters ilişkiye zorluyordu. Direndiğimde soba demiriyle dövüyordu. Boşanmayı düşündüm, ancak gidecek yerim yoktu. Eşimin hayvanlarla ilişkiye girdiğini çocuklarıma anlatamadım, utandım. Böyle bir şeyi nasıl anlatırım."

Korkmaz, kızının evine gitmek istediğinde, "Damadında gözün var" diyerek eşinin kendisine kızdığını ileri sürdü. Sanık Korkmaz, "Beni tek başıma kızlarımın evine göndermiyordu. Damatlarıma karşı ilgim olduğunu düşünüyordu. Hatta bazen kızlarım, damatlarım hal hatır sormak için arayınca bana, 'Bak kocan arıyor, yattığın adam arıyor' diyordu. Bir ara Amasra'ya gitmiştim. Döndüğümde evimizin alt katına kiracı almış. Ben de kiracının kim olduğunu merak ettim. Onunla konuştum diye beni dövdü ve bana 'Onunla yatıyorsun' diyerek iftira attı" dedi.

'NAMAZ KILDIM, KAZMAYLA KAFASINA VURDUM'

Hanım Korkmaz, eşini öldürdüğü gece yaşananları da anlattı. Hanım Korkmaz, şöyle konuştu:

"O gece normal ilişkiye girdik. Sonra ters ilişkiye zorladı. Kabul etmeyince soba demiriyle dövdü. Sabaha kadar ağladım. Sabah namazını kıldıktan sonra kaza namazı kıldım. Bir anda ne oldu bilmiyorum, kendimi kaybettim. O kadar hakarete karşı kendimi kaybetmişim. Kazmayla kafasına vurdum, ancak kaç defa vurdum bilmiyorum. Daha sonra evden çıkıp yeni ameliyat olan oğlumu görmeye gittim. Torunlarımla hasret giderdim. Çok pişmanım, böyle bir şeyin olmasını asla istemezdim."

Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.



GG(EE/BT)