Olay geçen 15 Ekim Pazartesi günü saat 18.30 sıralarında Pınarbaşı İlçesi'nin Sümenler Köyü'nde Sadık Şimşir'in evinin önünde meydana geldi. Çiftçilikle uğraşan Sadık Şimşir, akşam saatlerinde Yağcı ailesinden Ali, Cengiz ve Engin Yağcı'nın kendi evinin önünde bira içtiklerini gördü. Şimşir, evinin önünde içki içen 3 kişiyi gitmeleri konusunda uyarınca aralarında tartışma çıktı. Bu sırada evine giren Sadık Şimşir, pompalı tüfeğini alıp ateş ederek 3 kişiyi yaraladı. Pompalı tüfeğindeki fişeklerin bitmesi üzerine evine giren Şimşir, bu kez evdeki tabancayı alıp, "Bunlar senin yüzünden evin önüne geliyor" diyerek eşine de kurşun yağdırdı.

Sadık Şimşir'in tabancasından çıkan 3 kurşuna hedef olan eşi olay yerinde can verirken; tüfekle ağır yaralanan Ali, Engin ve Cengiz Yağcı ise 112 Acil Servis ambulansı ile Karabük Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sadık Şimşir jandarma tarafından yakalanıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Hastanede yoğun bakıma kaldırılan Ali Yağcı da bugün yaşamını yitirdi. Hayati tehlikesi bulunmayan Engin ve Cengiz Yağcı'nın ise tedavilerinin devam ettiği belirtildi. Ali Yağcı'nın yarın Sümenler Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.



EP(AY/COŞ)