Merkez Yıldırım İlçesi Ulus Mahalesi’nde geçen 23 Ocak günü meydana gelen olayda, uyuşturucu kullandığı belirtilen Şeyhmus S., evinde tartıştığı 26 yaşındaki eşi A.S., 9 yaşındaki kızı Z.S. ve 6 yaşındaki kızı İ.S.'yi ellerini ve ayaklarını bağlayıp mutfağa götürdü. Burada tüp gazı açıp, ailesini ölüme terk eden Şeyhmus S. evden ayrıldı. Annesinin güçlükle cebinden çıkarttığı telefonu kullanan Z.S., polisi arayarak yardım istedi. Kısa sürede eve gelen ekipler, anne ve çocuklarını kurtardıktan sonra hastaneye kaldırırken; Şeyhmuz S. ise bir akrabasının evinde üzerinde 6 gram esrarla yakaladı. Mahkemeye çıkartılan Şeyhmuz S. tutuklandı.

Hakkında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açılan Şehmuz S.'nin yargılamasına devam edildi.

Bugün yapılan duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru Selçuk Ural, olay günü eve ilk ulaşan ekip olduklarını ifade ederek, “Çaldığımız kapı ancak 10 dakika sonra, elleri bağlı bir kız tarafından açıldı. ‘Annem ve kardeşim içeride yatıyor. Babam gazı açıp gitti’ dedi. Mutfakta elleri ve ayakları bağlı diğer çocuğu ve kadını gördüm. İçeride gaz kokusu vardı. Ocağın açık olan düğmesini kapattım. Sonra kendilerini kurtarıp, hastaneye getirdik" dedi.

ÇOK PİŞMANIM

Mahkemeden söz alan tutuklu sanık Şeyhmuz S., pişman olduğunu söyledi. Cezaevinde olduğu için ailesine bakacak kimsenin olmadığını söyleyen tutuklu sanık tahliyesini istedi. Bu arada mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, Şeyhmuz S. hakkında, eşi ve iki çocuğuna yönelik olarak ayrı ayrı 'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 34’er yıldan toplam 102 yıla kadar hapis cezası istedi. Duruşma ertelendi.



SB(FK/AAA)