MAZLUMLAR İÇİN DUALAR EDİLDİ


Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan gecede konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,  ‘Ne incit ne incin’ prensibiyle çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin ilk Çocuk iftarı ile başlayan ramazan etkinliklerinin Ramazanın manevi ruhuna uygun programlarla devam ettirdiklerini belirten Göksu, ramazan etkinlerinin final gecesini “Arakan’a Yardım Gecesi’yle” tamamlamak istediklerini ifade etti. Dünyanın bir diğer ucundaki Arakanlı Müslümanları unutmadıklarını söyleyen Göksu, yapılan yardımlarla Arakan sokaklarını aydınlattıklarını vurguladı.


 ESENLER’DEN DÜNYAYA ARAKAN’A YARDIM ÇAĞRISI


Arakan için herkesi seferber olmaya çağıran Göksu, Arakan’ın sürekli yağış alan bir bölge olduğuna dikkat çekerek, bölgede şemsiye ve yağmurluk sıkıntısı çekildiğini belirtti. Göksu, gecede elde edilecek gelirle ağırlıklı olarak yağmurluk ve şemsiye alacaklarını söyledi. Dörtyol Meydanının artık tüm dünya tarafından Dua meydanı olarak tescillendiğini söyleyen Göksu, gecede emeği geçen herkese teşekkür etti.


AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan da  Esenler’deki birlik ve beraberliğin Türkiye’ye ve tüm İslam dünyasına mesaj verdiğini söyledi. İHH İnsani Yardım Vakfı Arakan Acil Yardımlar Koordinatörü Recep Güzel de yeni geldiği Arakan’daki son durumu, tüm anlattı.  Programa katılan Sivil toplum Örgütü temsilcilerinden Tokat Dernekleri adına konuşan Gültekin Kaya,  Kastamonu Dernekleri adına Bayram Akkaya, Kayseri Derneği adına İlhan Şen de Arakan’a ve diğer mazlum ve masum insanlara her zaman yardım edeceklerini belirtti.


MİNİKLERDEN ARAKAN’A DESTEK


TRT1, TRT HD, TRT AVAZ ve TRT TÜRK de canlı’yayınlanan Arakan’a Yardım Gecesi’nde yardımseverler canlı yayın bağlantılarıyla kampanyaya destek verirken, sahneye çıkan küçük bir kız çocuğu mahallesinde Arakan’daki kardeşleri için topladığı yardımları, Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya teslim etti. Gecede Tokat Spor’un minikleri de biriktirdikleri harçlıklarını kumbaraları ile birikte Göksu’ya verdi.


Duygu selinin yaşandığı gecede  Doç. Dr. Ömer Döngeloğlu hocanın konuşması, yardım çağrıları ve dualarla devam etti. Gece sanatçı Necdet Kaya’nın verdiği konserle son buldu.


(FOTOĞRAF)