Halil İbrahim Dinçdağ'ın cinsel kimliğini açıklayarak işsiz kalmasına neden olmakla suçladığı Türkiye Futbol Federasyonu'na açtığı 110 bin TL'lik maddi-manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

6' NCI DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Davanın 6. duruşması İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Davacı Dinçdağ'ın avukatı Fırat Söyle ile birlikte katıldığı duruşmada, davalı TFF'yi avukat Petek Akyüz Arslan temsil etti. Davacı Dinçdağ'ın avukatı Söyle, müvekkilinin adli yardım talebini yinelediklerini belirterek maddi tazminat talebiyle ilgili rapor hazırlanması amacıyla dosyanın bilirkşiye gönderilmesini istedi.

DOSYA BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLDİ

Mahkeme, davacı Dinçdağ'ın adli yardım talebini kabulüne ayrıca maddi tazminat talebiyle ilgili rapor hazırlanması amacıyla dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

DİNÇDAĞ : UMARIM HAK YERİNİ BULUR

Duruşma çıkışında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Halil İbrahim Dinçdağ, davada sona doğru yaklaşıldığını belirterek, "Umarım hayırlısı olur ve hak yerini bulur" diye konuştu.

TFF: CİNSEL TERCİH DEĞİL, PERFORMANS YETERSİZLİĞİ

Trabzon bölgesi hakemlerinden Halil İbrahim Dinçdağ, kendisine eşcinsel olduğu için görev vermemekle suçladığı Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) 2010 yılının Kasım ayında mahkemeye vermişti. Dinçdağ, mesleğini yaptırmayarak kendisini mağdur etmekle suçladığı TFF'nin kendisine, 10 bin TL'si maddi, 100 bin TL'si de manevi olmak üzere toplam 110 bin TL tazminat ödemesini talep etti. Davalı TFF ise mahkemeye sunduğu yanıt dilekçesinde, davacı Dinçdağ'a, cinsel tercihi yüzünden değil, "performans yetersizliğinden" dolayı maç verilmediğini öne sürmüştü.

ESKİ HAKİM GÜDÜ: BU SONUÇ KENDİ EYLEMİYLERİYLE ORTAYA ÇIKTI

Bu arada eski hakem Turgay Güdü, talimatla Trabzon 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce alınan ifadesinde, davacının cinsel kimliği yüzünden hakemlik yapamadığı iddiasını reddetmiş ve "Bize son getirdiği raporda, kendisinde, 'psikoseksüel bozukluk' olduğu tespiti yer alıyordu. Bu rapordan sonra TFF hukukçuları, en son rapor içeriğine göre, hakemlik yapabileceğine karar verdi. Kendisine bunun üzerine davet yazısı gönderdik. 'Gel katıl' anlamında kendisini çağırdık. Ancak davetimize icabet etmeyip, kurslara ve sınavlara katılmadı. Hakemliğe devam edebilmesi için gerekli belge ve raporları bize ulaştırmadı. Bu sonuç, kendi eylemleri nedeniyle ortaya çıktı" görüşlerini savunmuştu.