Beyoğlu Piyalepaşa Halı Sahası’nda saat 16.30’da başlayan Halil İbrahim Dinçdağ’ın yönettiği maçta İstanbul LGBT Dayanışma Derneği ile Fenerbahche Sol Açık taraftar grubu karşı karşıya geldi. Dostluk maçı 8-8 berabere biterken Halil İbrahim Dinçdağ yaptığı açıklamada; "Öncelikle taraftar gruplarının büyük bir desteği var. Bu da taraftar grupları ile İstanbul LGBT‘nin ortaklaşa düzenlediği bir organizasyon. İstanbul 20’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 16 Ekim salı günü görülecek duruşma öncesi yapılan bir organizasyon. Aslında bu ben Dinçdağ’ın davası değil. Bu Türkiye’de ötekileştirilenlerin, haksızlığa uğrayanların, din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımcılığına uğrayanların davasıdır. Bu da çok ses getireceğine inandığım bir organizasyon" dedi.

İstanbul 20’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2 yıldır süren 10 bin Lira maddi, 100 bin Lira manevi tazminat davasına salı günü devam edileceğini söyleyen Halil İbrahim Dinçdağ,

“Artık dosyamız bilirkişiye gidecek. Bilirkişinin hesaplamasından sonra da karar verilecek. Türkiye Futbol Federasyonu’na geri dönüş için çok defa yazı yazdığını, ancak bir cevap alamadıklarını söyleyen Halil İbrahim Dinçdağ, "İstanbul Valiliği İnsan Hakları Komisyonu’na yazdığımız bir dilekçem vardı. Geçtiğimiz gün komisyon beni dinledi. Şimdi Türkiye Futbol Federasyonu’nu dinleyecek. Ay sonunda büyük ihtimalle raporunu açıklayacak. Biz de rapora göre hakemliğe dönüş için tekrardan müracaatta bulunacağız. Olumsuz sonuç aldığımız halde CAS, FIFA ve UEFA’ya müracaat edeceğim” dedi.

Bu arada taraftar grubu Fenerbahche Sol Açık taraftar grubundan Önder Göksal ise,

“Biz sayın Dinçdağ’ın yanında olmak için geldik. Bu dayanışmaya katkı sağlamak için buradayız. Burada olmak bizi mutlu ediyor. Destek için burada olmak bize gurur veriyor” dedi.



 MÖ (RT)