Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde yaklaşık 3 ay önce meydana gelen olayda, iddiaya göre eşcinsel olduğu için aile içi şiddete maruz kalan ve bu nedenle evden kaçan R.Ç., daha sonra babası ve amcaları tarafından öldürülerek cesedi yol kenarına atıldı. Olaydan sonra R.Ç.'nin babası M.Ç. ile amcaları  M.A.Ç ve S.Ç. tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı tarafından olayla ilgili hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıkların  atılı suçu kabul etmedikleri ve R.Ç.'nin olaydan bir hafta önce evden kaçtığını, kendisinden bir daha haber alamadıklarını söyledikleri belirtildi. İfadesi alınan R.Ç.'nin annesi G.Ç.'nin ise, oğlunun babası ve amcaları tarafından öldürüldüğünü düşünmediğini bu nedenle onlardan şikayetçi olmadığını söylediği vurgulandı.

GİZLİ TANIK İFADELERİ ALINDI

R.Ç.'nin öldürülmesi ile ilgili hazırlanan iddianamede, ifadeleri bulunan gizli tanıklardan biri R.Ç.'nin cinsel eğilimlerinin farklı olduğunu, bu davranışına babası ve ailesinin karşı geldiğini, bu nedenle R.Ç.'yi öldürmeye karar verdiklerini söyledi. Bir başka gizli tanık ise, olay günü bazı şahısların bir genci tartaklayarak, aracın bagajına koymaya çalıştıklarını, gencin bağırdığını, bu esnada şahıslardan birinin elindeki silahla bir el ateş ettiğini gördüğünü, ancak nereye ateş edildiğini görmediğini anlattı. Sanıklardan R.Ç.'nin amcası S.Ç.'ye ait otomobilde yapılan incelemede ise, aracın bagaj kısmında bir adet kurşun deliğinin olduğunun tespit edildiği belirtildi.

'ÖLDÜRMEYE KARAR VERDİKLERİ'

Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, yapılan soruşturma, dinlenen tanık beyanları ve şüpheli ifadeleri ile tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, 'şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde birlikte hareket ederek, kendilerini utandırdığını düşündükleri, değişik cinsel eğilimleri bulunan maktul R.Ç.'yi 'öldürmeye karar verdikleri' öne sürüldü. 

BAGAJDA BAŞINDAN VURMUŞLAR

Sanıkların söz konusu eylemlerini icra etmek için R.Ç.'yi her yerde aradıkları, suç tarihinde geceleyin maktulü buldukları, döverek aracın bagajına koydukları ve maktulü baş kısmından bitişik atış mesafesinden ateş ederek öldürdükleri kaydedilen iddianamede, şüphelilerin daha sonra maktulü Diyarbakır- Elazığ karayolundaki Üç Kuyular Mevkii'de bulunan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yakın bir yere attıklarının anlaşıldığı ifade edildi. Savcı hazırladığı iddianamede, R.Ç.'nin babası olan sanık M.Ç ile amcaları M.A.Ç. ve S.Ç. hakkında, 'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istedi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



FA(GG/COŞ)