Evlerin önüne taziye çadırı kuran Belediye bu hizmeti daha da genişleterek modern bir hale getirdi. 6 metre boyunda, 2.5 metre eninde olan taziye karavanı, cenazesi olan ailenin evinin önüne çekici ile götürülerek 3 gün hizmet verecek. 30 kişinın rahatlıkla oturacağı karavanda klima, çay ocağı, lavabo da bulunuyor. Yaz aylarında kullanılmak üzere açılır cam balkonu olan karvanda 220 wolt elektrik ile enerji ihtiyacı karşılanıyor. Modern taziye aracında 360 litrelik 2 su ve atık su deposu bulunuyor.

21 BİN LİRAYA MAL OLDU

Cenazesi olan vatandaşların en üzüntülü olduğu günlerde, acılarını bir nebze olsun hafifletmek amacı ile böyle bir hizmet sunduklarının belirten Belediye Başkanı Yüksel Çakır şöyle dedi:

"Bu aracı Kayseri'de 21 bin liraya özel olarak yaptırdık. Bunun daha büyüklerini sezon içerisinde hizmete sokacağız. Bu bir modeldi ve yaklaşık bir ay denedik. Çok güzel hizmet ürettiğini gördük. Aracımız cenazenin olduğu evin yakınında sabitlenecek ve ihtiyaca cevap verecek. Bundan sonra alacağımız araçlar ise kendi imkanı ile nakil olacak."



RD(KS/COŞ)