DYP 19'uncu Dönem İzmir Milletvekili olan Türk iş dünyasının yetiştirdiği duayen isimlerden eski Enerji ve Tabii kaynaklar bakanı Ersin Faralyalı, 4 yıl önce vefat etti. Bilişim sektöründeki projeleriyle tanınan oğlu Serdar Faralyalı, 35 yaşında aktif siyasete girdi. Demokrat Parti İzmir İl Bakanlığı’nda düzenlenen törende Faralyalı’nın yakasına kırat rozetini Genel İdare Kurulu Üyesi Kamil Öztürk ile İl Başkanı Naşit Birgüvi taktı.

İzmir’de doğan, İstanbul’da Saint Benoit Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra ABD’de University of California, Berkeley’de 'Sanayi toplumlarının politik ekonomisi' üzerine lisans eğitimi alan, 3.5 yıl Ernst & Young İstanbul ofisinde denetim bölümünde çalışan Faralyalı, kurucusu olduğu www.senkararver.com internet sitesinde proje geliştiriyor. Yılın yarısını geçirdiği İzmir’de çiftçilik yapan Faralyalı, şöyle dedi:

"Babamın siyaset yaptığı partiye gelmek, benim için hem çok duygusal hem de manevi değeri çok yüksek. Benim DP’ye katılacağımı duyanlar, 'DP çok kötü durumda oylarını sıfırladı. Neden bugün gidiyorsun' dedi. Ancak, bu partinin zor gününde bana ihtiyacı olduğunu en büyük katkıyı böyle bir zamanda verebileceğimi düşündüm. Türkiye’de DP’ye ihtiyaç var. Mevcut iktidar ve muhalefetin bu ihtiyaca yanıt vermediğini düşünüyorum. Siyasete ilk kez baba ocağında girmekten çok mutluyum."

DP İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi, Serdar Faralyalı'nın 35 yaşında, eğitimini yurtdışında yapmış genç birisi olduğunu belirterek şöyle dedi:

"İzmir’den partimize üye olması bizi çok sevindirdi. Bu, DP’nin yeniden dirileceğinin açık göstergesidir. Faralyalı, üyeliğinin kağıt üzerinde kalmayacağını aktif rol alacağını ifade etti. Bundan daha çok mutlu olduk."



ED(İÖ/İD)