Merkezi İstanbul'da bulunan Sason Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, geçen hafta içerisinde Sason ilçesi yakınlarındaki Merato Dağı'nda bulunan tarihi Ermeni Kilisesi'nin kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilmesine tepki gösterdi. Kilisenin tavanı ve duvarlarının tahrip edilmesinin, Ermeni ırkı ve dini inancına yönelik bir saldırı olduğunu belirten Avcı şunları söyledi:

"Koruma altına alınması gereken kiliselerden Sason-Meşeli köyündeki Vank Havari Pavlos Ermeni Manastırı, Sason'un Rışmık Köyü'ndeki Surp Kevork Ermeni Kilisesi, yine Sason'un Arvizing ve Şengali Köyleri arasındaki iki kilisemizin koruma altına alınmasını istiyoruz. Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Akçalı Köyü'nde Meryem Ana Ermeni Kilisesi de tescil edildi. Tescil edilen kilise ile Batman il sınırlarındaki tüm Ermeni Cemaati'ne ait dinsel yapılarla, kiliselerin olası saldırılara karşı acilen koruma altına alınmasını talep ediyoruz."

Sason Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, daha sonra hazırladığı dilekçe ile Batman Valiliği'ne giderek, kiliselerin tespit edilerek koruma alınması talebinde bulundu.



AA(RY/COŞ)